Τη στήριξη της κυβέρνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και γενικότερα το επιχειρείν τόνισε η υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου η οποία παραβρέθηκε ως κεντρική ομιλήτρια στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον», που συνδιοργάνωσαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) στο Ωδείο Αθηνών.

Η κ. Μάνη αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους για την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις, αλλά και τη μετάβασή τους στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, ανέδειξε τις σημαντικές δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στον πυρήνα της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιομηχανία.

Κώδωνας κινδύνου από Στουρνάρα για τη βιωσιμότητα των ΜμΕ

«Γνωρίζουμε ότι η πρόσβαση σε κεφάλαια εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο. Η Κυβέρνηση, όπως επεσήμανε και ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην παροχή χρηματοδοτικής στήριξης και στη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε πιστώσεις», υποστήριξε η κ. Μάνη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ως Υπουργείο Ανάπτυξης, και ως κυβέρνηση συνολικά, δεσμευόμαστε ότι η στήριξη του εγχώριου επιχειρείν, και ειδικά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που αποτελεί την «καρδιά» της ελληνικής οικονομίας, με αξιοποίηση εθνικών αλλά και ενωσιακών πόρων, είναι και θα παραμείνει από τις κύριες προτεραιότητές μας».

Κλείνοντας την ομιλία της, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά τις εξωγενείς κρίσεις που αντιμετώπισε – πανδημία, συνέπειες από την εισβολή στην Ουκρανία, πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση – στήριξε τις επιχειρήσεις, στήριξε τους εργαζόμενους, στήριξε την κοινωνία. Και θα συνεχίσει να το κάνει. Είναι εδώ για να παράσχει την υποστήριξη και τα εργαλεία που απαιτούνται για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων. Είναι εδώ για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, να κάνει ακόμη φιλικότερο, πιο σύγχρονο και ευέλικτο το επιχειρηματικό περιβάλλον. Με σχέδιο, όραμα και την υπόσχεση για δίκαιη ανάπτυξη για όλους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις