Στις 10 Οκτωβρίου προγραμματίζεται η ανοιχτή Εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ για το 2023, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

Πειραιάς: Χτίζουν θέσεις στο real estate οι επενδυτές

Θα προηγηθεί την προηγούμενη (9 Οκτωβρίου) Βιομηχανικό Συνέδριο με θέμα «Σχέδιο και Τομές για το μέλλον των δυνατοτήτων μας» στις εργασίες του οποίου θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, όπως μεταξύ των άλλων, ο Πρόεδρος της Business Europe Fredrik Persson και ο Πρόεδρος του European Round Table for Industry (ERT) Jean-François van Boxmeer.

Η θεματολογία

Η θεματολογία του Βιομηχανικού Συνεδρίου περιλαμβάνει τα εξής:

·       Ο επαναπροσδιορισμός των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων με κατεύθυνση τη στρατηγική αυτονομία και η θέση της ΕΕ και της Ελλάδας στην παγκόσμια επενδυτική και βιομηχανική ανταγωνιστικότητα.

·       Το όραμα για τη Βιομηχανία 2030.

·       Η πρόκληση της συστηματικής ενδυνάμωσης της εγχώριας παραγωγής και η δημιουργία δικτύων παραγωγής σε τομείς στους οποίους η Ευρώπη επιδιώκει τη στρατηγική της αυτονομία.

·       Η αναβαθμιζόμενη σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου και η ανάγκη για διαρκώς εξελισσόμενες δεξιότητες που θα ενισχύσουν την ανθρώπινη δημιουργικότητα στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

·       Τα κριτήρια ESG όχι μόνο ως επίκαιροι, αλλά κυρίως θεμελιώδεις πυλώνες της σύγχρονης βιομηχανίας.

·       Οι προκλήσεις επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής χωρίς εκπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις