Με απώλειες κινούνται και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τα αυξημένα επίπεδα πληθωρισμού, την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί για την παγκόσμια οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,04%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,03% στις 7.623 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,22% στις 15.222 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,12% στις 7.065 μονάδες.

Οι διεθνείς αγορές βρίσκονται σε μια έντονη πτωτική πορεία, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε πολυετή υψηλά να δείχνουν την προσπάθεια εισροής σε πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Νευρικότητα και μικτά πρόσημα

Η Γερμανία

Επίσης, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας έχει επίσης σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, καθώς η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα επιτόκια πολιτικής θα πρέπει να διατηρηθούν υψηλά για αρκετά μεγάλη διάρκεια για να συμβάλουν ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK υποχώρησε στο -26,5 τον Οκτώβριο, από το αναθεωρημένο χαμηλότερα -25,6 τον προηγούμενο μήνα, υποδεικνύοντας ότι η εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης παραμένει εύθραυστη.

Τα στοιχεία εμπιστοσύνης των καταναλωτών στη Γαλλία για τον Σεπτέμβριο αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα και επίσης αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές