Δίχως τέλος είναι οι πιέσεις που δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές, αφού και σήμερα υποχωρούν, υπό το βάρος της νέας ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,5%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,31% στις 7.600 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,54% στις 15.322 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,74% στις 7.070 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, απώλειες 1% σημειώνει η Air France-KLM, αν και σχεδιάζει να παραγγείλει 50 αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων Airbus A350, μαζί με τα δικαιώματα αγοράς για 40 επιπλέον αεροσκάφη. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται από το 2026 και η ολοκλήρωση της παραγγελίας θα καταστήσει την Air France-KLM τη μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης Airbus A350 στον κόσμο.

Επιτόκια και μάκρο

Οι αγορές παλεύουν με την προοπτική μιας παρατεταμένης περιόδου υψηλότερων επιτοκίων, αυξημένου πληθωρισμού και οικονομικής αβεβαιότητας στην Ευρωζώνη. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας είναι και σήμερα στο επίκεντρο, αφού έφτασε στο υψηλότερο σημείο της από το 2011 τη Δευτέρα, παρασύροντας υψηλότερα όλες τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές