Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας, αλλά και τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας.

Οι δείκτες

Ο S&P/ASX 200 Αυστραλίας διολίσθησε κατά 0,14%, ενώ ο Nikkei της Ιαπωνίας 225 σημείωσε πτώση 0,77% και ο Topix υποχώρησε κατά 0,76%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,1%, αλλά ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,37%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,56%, αντιστρέφοντας τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής χώρας έκλεισε επίσης οριακά υψηλότερα.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο σταθμισμένος πληθωρισμός της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 5,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ενώ ο δομικός πληθωρισμός έφτασε στο 5,5%.

Επίσης, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών της Κίνας παρουσίασαν διψήφια πτώση, αλλά ο ρυθμός της πτώσης υποχώρησε ελαφρώς τον Αύγουστο. Ειδικότερα, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 11,7% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, από την πτώση 15,5% για τους πρώτους επτά μήνες.

Τέλος, δημοσιεύτηκαν και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας, τα οποία έδειξαν ότι το συμβούλιο διχάστηκε σχετικά με το πότε θα πρέπει να αρχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια. Αυτό έγινε υπό το πρίσμα του πληθωρισμού που παραμένει επί 15 συνεχείς μήνες πάνω από τον στόχο του 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές