Να ανακάμψει από τις χειρότερες απώλειες του τελευταίου εξαμήνου επιχειρεί σήμερα η Wall Street, προσπαθώντας μια τεχνική αντίδραση για να βελτιώσει έστω και στο τέλος την εικόνα του Σεπτεμβρίου.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,03% στις 33.608 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,23% στις 4.283 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,45% στις 13.122 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Παλεύουν με τις πιέσειςΣτη βελτίωση του κλίματος σήμερα έχει συμβάλει και η μικρή έστω αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας από τα υψηλότερα επίπεδά της από το 2007.

«Βύθιση» ελέω Fed

Η αύξηση των επιτοκίων άσκησε πρόσφατα πίεση στις μετοχές εν μέσω φόβων ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να διατηρήσει τη νομισματική πολιτική πιο αυστηρή για περισσότερο από το αναμενόμενο. Χτες, Τρίτη, ο S&P 500 έπεσε κάτω από το επίπεδο 4.300 για πρώτη φορά από τον Ιούνιο. Ο Dow σημείωσε επίσης τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από τον Μάρτιο, υποχωρώντας περισσότερες από 300 μονάδες για να κλείσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών για πρώτη φορά από τον Μάιο.Η αγορά ανταποκρίνεται επί του παρόντος στον «εποχικά αδύναμο Σεπτέμβριο», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων της Blanke Schein Wealth Management, Robert Schein. Πράγματι, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 5,2% τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Dow υποχωρεί 3,2%. Ο Nasdaq υστερεί από τους τρεις, χάνοντας σχεδόν 7% αυτόν τον μήνα.

Αστάθεια και τον Οκτώβριο

Ο Schein αναμένει ότι η αστάθεια θα επεκταθεί μέχρι τον Οκτώβριο. «Η σεζόν των κερδών ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου και εάν τα αποτελέσματα των κερδών είναι καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, αυτό μπορεί να είναι ο καταλύτης που χρειάζεται για να τερματιστεί αυτή η διόρθωση της αγοράς», πρόσθεσε.

Τα μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες παραγγελίες για βιομηχανικά διαρκή αγαθά στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 284,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ. Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,4% μηνιαίως, ενώ εξαιρουμένης της άμυνας, μειώθηκαν κατά 0,7%.Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων κατέγραψαν εβδομαδιαία μείωση 1,3% το επταήμερο που έληξε στις 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA). Το μέσο επιτόκιο για 30ετή στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε από το 7,31% της προηγούμενης εβδομάδας στο 7,41%, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street