Ως παγκόσμιο ηγέτου του κλάδου χαρακτηρίζει την ελληνική ναυτιλία ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας στις 28 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε: «Στον Πειραιά, που σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development Index (ISCDI) βρίσκεται στην όγδοη θέση, μεταξύ των δέκα κορυφαίων πόλεων λιμένων, χτυπάει η καρδιά της ισχυρότερης ναυτιλίας», προσθέτοντας «Της ναυτιλίας των Ελλήνων που, ως παγκόσμιος ηγέτης του κλάδου, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πρωτοβουλιών, ώστε να υιοθετηθούν βιώσιμες πολιτικές προς όφελος της αειφόρου ανάπτυξης, της προστασίας του πλανήτη και της εύρυθμης λειτουργίας του παγκόσμιου οικοσυστήματος. Η ναυτιλία μας, παράλληλα, είναι αξιόπιστος εγγυητής για το παγκόσμιο εμπόριο, το 90% του οποίου διακινείται δια θαλάσσης».

Ακόμη, σημείωσε πως «Έχουμε κάθε λόγο ως χώρα με μακραίωνη ναυτική παράδοση να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τη ναυτιλία μας και το έμψυχο δυναμικό της, καλλιεργώντας παράλληλα τη ναυτική συνείδηση, ώστε να μην χαθεί η τεχνογνωσία, αλλά και να καταστήσουμε γνωστή στο ευρύ κοινό τη συμβολή της στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας και της δύναμης που εκπέμπει».

Και κατέληξε: «Μπορεί η Ελλάδα να είναι μια μικρή χώρα με μεγάλη ναυτιλία, αλλά η μεγάλη ναυτιλία είναι αυτή που προστατεύει αυτή τη μικρή χώρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία