Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών του Παρισιού βρίσκεται ο ιδιοκτήης της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, για οικονομικές συναλλαγές που αφορούν τον Ρώσο ολιγάρχη Νικολάι Σαρκισόφ.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη τη γαλλική μονάδα οικονομικών πληροφοριών Tracfin, ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Σαρκισόφ έχει αγοράσει ακίνητη περιουσία σε ένα θέρετρο των Άλπεων με τη βοήθεια δανείου από τον Αρνό.

Όπως γράφει το CNBC, η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι μια προκαταρκτική έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2022 και ότι μια έκθεση της Tracfin «επέστησε την προσοχή της εισαγγελίας σε επιχειρήσεις σχετικά με τις σχέσεις του Μπερνάρ Αρνό με τον κ. Σαρκίσοφ, που πιθανόν να χαρακτηρίζουν πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Αγοράζοντας στην πτώση: Το στοίχημα των €215 εκατ. του Αρνό στην Louis Vuitton

Σε εξέλιξη η έρευνα

Η εισαγγελία αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μια προκαταρκτική έρευνα δεν συνεπάγεται απαραιτήτως παράπτωμα, και η Le Monde επικαλέστηκε έναν στενό συνεργάτη του Αρνό, ο οποίος υποστήριξε ότι η συμφωνία πραγματοποιήθηκε εντός του πεδίου εφαρμογής της γαλλικής νομοθεσίας.

Ο Αρνό, ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχασε μια υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο, εναντίον Γάλλων φορολογικών ερευνητών τον Φεβρουάριο σχετικά με τη νομιμότητα μιας επιδρομής το 2019 στα κεντρικά γραφεία της LVMH. Η επιδρομή αφορούσε έρευνα για φορολογική απάτη που συνδέεται με δραστηριότητες στο Βέλγιο.

Ο Νικολάι Σαρκισόφ είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στη ρωσική ασφαλιστική εταιρεία του αδελφού του Σεργκέι, RESO-Garantiya.

Η LVMH και η RESO-Garantiya δεν απάντησαν στα αιτήματα του CNBC για σχολιασμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή