Κατά 3,7 φορές υπερκαλύφθηκε η δημόσια προσφορά της Optima Bank για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με το ενδιαφέρον των επενδυτών να ξεπερνά όλες τις προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, με την IPO συγκεντρώθηκε πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ -και για την ακρίβεια 550,4 εκατ. ευρώ- την ώρα που η τράπεζα ζητούσε 150 εκατ. ευρώ.

Η Optima είναι η πρώτη τράπεζα που χτυπάει την πόρτα της Λεωφόρου Αθηνών, ύστερα από 17 χρόνια (σ.σ. η τελευταία εισαγωγή ήταν του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το 2006), πετυχαίνοντας θεαματική προσέλευση επενδυτών και λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της.

Τα ‘σπασε η IPO της Optima Bank – Πάνω από μισό δισ. οι προσφορές

Σημειώνεται ότι η δημόσια προσφορά αφορούσε σε έως 19.950.000 νέες μετοχές και παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων έως 1.050.000 νέων μετοχών. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινωθεί, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς και τον προσδιορισμό της Τιμής Διάθεσης θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς στους επενδυτές ως εξής:

  • Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 5.985.000 Νέες Μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών
  • Το υπόλοιπο έως και 70% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι έως και 13.965.000 Νέες Μετοχές) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών).

 Με βάση το ενημερωτικό δελτίο της Optima Bank το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα της IPO περιλαμβάνει:

  • Στις 3 Οκτωβρίου: Αποδέσμευση κεφαλαίων επενδυτών και καταβολή αντιτίμου των κατανεμηθεισών Μετοχών από τους Ειδικούς και Ιδιώτες Επενδυτές.
    Επίσης την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η πιστοποίηση της καταβολής των αντληθέντων κεφαλαίων από τον ορκωτό ελεγκτή και από το Δ.Σ. της Τράπεζας.
    Θα πραγματοποιηθεί η  παράδοση των Μετοχών στους επενδυτές μέσω καταχώρισης στους Λογαριασμούς Αξιογράφων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων Δημοσίευση ανακοίνωσης στο Η.Δ.Τ. του Χ.Α. και στην ιστοσελίδα της Τράπεζας για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης
  • Στις 4 Οκτωβρίου: Έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις