Επειτα από μια δοκιμαστική περίοδο σε τέσσερα πλοία της, η Hapag-Lloyd αποφάσισε να επεκτείνει τη χρήση του συστήματος Starlink στον στόλο της.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προχωρά στην πλήρη ενεργοποίηση του συστήματος δορυφόρων χαμηλής τροχιάς της SpaceX του Ίλον Μασκ, σημειώνοντας πως τεχνολογία επέτρεψε στους ναυτικούς διαδικτυακή σύνδεση με πολύ μεγάλες ταχύτητες. O COO της Hapag-Lloyd, Dr. Maximilian Rothkopf, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που προσφέρουμε στους ναυτικούς μας ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων μέσω της υπηρεσίας Starlink, υποστηρίζοντας την ευημερία τους εν πλω».

Επικίνδυνος συνωστισμός: Οι δορυφόροι του Starlink κινδυνεύουν από συγκρούσεις χιλιάδες φορές το μήνα

Σημειώνεται πως το Starlink, μια επιχείρηση της SpaceX του εκκεντρικού μεγιστάνα, έχει γίνει δημοφιλής στη ναυτιλιακή βιομηχανία για την παροχή ευρυζωνικού Διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω ενός δορυφορικού συλλόγου σε χαμηλή τροχιά γήινης πορείας, προσφέροντας ταχύτητες λήψης έως 250 Mbps. Στο πλαίσιο αυτό, η Hapag-Lloyd σχεδιάζει να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό κεραίας σε ολόκληρο τον στόλο της μέχρι το τέλος του 2023, με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας να ξεκινά το αρχικό τρίμηνο του 2024.

Η επικεφαλής του τμήματος HR της Hapag-Lloyd, Donya-Florence Amer, υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής αυτής της νέας τεχνολογίας για τη διασφάλιση της ναυτιλιακής συνδεσιμότητας και πώς αυτή θα επαναστατήσει τη δυνατότητα των ναυτικών να παραμένουν συνδεδεμένοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη θάλασσα. Αυτή η κίνηση συμβαδίζει με τις ευρήματα του φιλανθρωπικού οργανισμού Mission to Seafarers, που τονίζει τη σημασία της τεχνολογίας δορυφορικού Διαδικτύου για τη βελτίωση της ευτυχίας των ναυτικών.

Η Mitsui OSK Lines

Την ίδια ώρα και η ιαπωνική Mitsui OSK Lines έχει επίσης αναγνωρίσει τα οφέλη της τεχνολογίας Starlink και έχει υπογράψει συμφωνία με τον πάροχο υβριδικό δικτύου Marlink για την εισαγωγή του δικτύου στον στόλο της μέχρι το τέλος του 2022. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας δορυφορικού Διαδικτύου Starlink αναμένεται να μετασχηματίσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία παρέχοντας αξιόπιστη και υψηλής ταχύτητας συνδεσιμότητα για τους ναυτικούς και δυνατότητες για αποτελεσματική διαχείριση του στόλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία