Η UBS Group AG λέει ότι «δεν γνωρίζει» τίποτα περί έρευνας από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για φερόμενες παραλείψεις συμμόρφωσης στην Credit Suisse και την UBS, οι οποίες ενδέχεται να επέτρεψαν σε ορισμένους από τους Ρώσους πελάτες της να αποφύγουν τις κυρώσεις.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, «η πρόσφατη αναφορά σχετικά με μια υποτιθέμενη έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για αποτυχίες συμμόρφωσης που σχετίζονται με κυρώσεις στην Credit Suisse και την UBS είναι ανακριβής». Η UBS δεν διευκρίνισε ποιες ιστορίες ή ποιες λεπτομέρειες θεωρούσε ανακριβείς.

Στο στόχαστρο UBS και Credit Suisse για business με ρώσους ολιγάρχες

Οι έρευνες

Το Bloomberg ανέφερε στις 27 Σεπτεμβρίου ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εντείνει την έρευνά του στην Credit Suisse και την UBS για ύποπτες παραλείψεις συμμόρφωσης που επέτρεψαν σε Ρώσους πελάτες να αποφύγουν τις κυρώσεις, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση. Και οι δύο τράπεζες ήταν μεταξύ μιας σειράς δανειστών στους οποίους εστάλησαν κλητεύσεις, ανέφερε το Bloomberg News τον Μάρτιο.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ενημερώσει τους δικηγόρους της UBS που εδρεύουν στις ΗΠΑ σχετικά με την υποτιθέμενη έκθεση της Credit Suisse σε παραβιάσεις κυρώσεων από τότε που η UBS εξαγόρασε τη μικρότερη ανταγωνίστριά της τον Ιούνιο, ανέφερε το Bloomberg στο ρεπορτάζ αυτής της εβδομάδας.

Η UBS αρνήθηκε να σχολιάσει κατά τη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητες οι αναφορές του Μαρτίου και του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή