Ο γερόλυκος της ροκ μπορεί να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μία περιουσία εκατομμυρίων, ωστόσο δεν φαίνεται διατεθημένος να τη μοιράσει στα οκτώ παιδιά του.

Μιλώντας στη «Wall Street Journal» ο 80χρονος Μικ Τζάγκερ εξήγησε πως προτιμά να αφήσει τα χρήματά του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, παρά στους απογόνους του. «Τα παιδιά μου δεν χρειάζονται 500 εκατ. δολάρια για να ζήσουν καλά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Ίσως κάνεις κάτι καλό στον κόσμο».

«Στο σφυρί» η βίλα του Μικ Τζάγκερ στη Φλόριντα

Αλλα παραδείγματα

Οι απόγονοι του ροκ σταρ έχουν ηλικία από 52 ετών έως έξι ετών, ενώ η προσέγγισή για την περιουσία του είναι παρόμοια με αυτή άλλων πλούσιων σταρ.

Το 2021, ο ηθοποιός του «Τζέιμς Μποντ» Ντάνιελ Κρεγκ είπε ότι δεν σκοπεύει να χτίσει μια τεράστια περιουσία και να την αφήσει στα παιδιά του μέχρι να πεθάνει, αποκαλώντας αυτή την πρακτική «αηδιαστική». «Υπάρχει μια παλιά παροιμία που λέει ότι αν πεθάνεις πλούσιος, έχεις αποτύχει» είπε ο Κρεγκ.

Ομοίως, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ έχει πολλάκις τονίσει ότι η περιουσία του θα ήταν καλύτερα να δαπανηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς παρά στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των παιδιών του. «Αφήστε τα παιδιά αρκετά ώστε να μπορούν να κάνουν οτιδήποτε, αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορούν να κάνουν τίποτα», είπε σε ένα σημείωμα του 2021 προς τους μετόχους, προσθέτοντας ότι τα δικά του ενήλικα παιδιά «συνεχίζουν φιλανθρωπικές προσπάθειες που περιλαμβάνουν χρήματα και χρόνο».

Στη συνέντευξη, ο Μικ Τζάγκερ σημείωσε ότι οι ανορθόδοξες κινήσεις που έκανε ο ίδιος και οι Rolling Stones στην αρχή της καριέρας τους, όπως το branding και οι χορηγίες, ήταν έξυπνες επιχειρηματικές αποφάσεις μακροπρόθεσμα. «Ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι πραγματικά περήφανος με τους Stones είναι ότι πρωτοστατήσαμε σε περιοδείες στα γήπεδα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο
Plus |

Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Maestro, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40 στο MEGA, μια ακόμη είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της σειράς και στον τουρισμό.