Ισχυρές πιέσεις δέχεται αυτήν την ώρα το Xρηματιστήριο Αθηνών, με τις 1.200 μονάδες να χάνονται και πάλι και την αγορά να οδηγείται για ακόμη μία φορά προς τα πρόσφατα χαμηλά, όπου και θα δοκιμαστεί η πορεία το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,04% στις 1.196,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 26,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.899,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,33% στις 905,95 μονάδες.

Οκτωβριανή αβεβαιότητα

Ο Οκτώβριος χαρακτηρίζεται από μεγάλες ανοδικές ή πτωτικές κινήσεις στην χρηματιστηριακή ιστορία, υπενθυμίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance. Συνήθως η κίνηση έχει να κάνει με την τάση του έτους κάτι που στην περίπτωση μας είναι ανοδική. Παρόλα τα θετικά σημάδια θα πρέπει να περιμένουμε και τα αντίστοιχα αγοραστικά σήματα για να εικάσουμε ότι μπαίνουμε σε ένα ανοδικό νέο κύκλο προς το κλείσιμο πλέον των ξένων βιβλίων και του δικού μας κλεισίματος έτους, επισημαίνει ο ίδιος.

Κατά τον κ. Ζαχαράκη, σημαντικό ρόλο θα παίξει το timing της διάθεσης των ποσοστών του τραπεζικού κλάδου, μιας σημαντικότατα ποσοστά θα αλλάξουν χέρια με πιο σημαντικό αυτό της Εθνικής τράπεζας που θα προσελκύσει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο ίδιος δεν βλέπει κάποιο λόγο να μην πιστεύουμε ότι βιώνουμε απλά ένα διάλλειμα διόρθωσης χρονικής και τιμών μπροστά στις μεγάλες αποδόσεις του έτους και να εικάζουμε ότι ακόμα έχουμε να δούμε ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις και ανόδους για την αγορά στο μέλλον.

Τεχνικά, η πλαγιολίσθηση συνεχίζεται, με τον Δείκτη να βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση του (βραχυπρόθεσμου) πουθενά. Και τούτο είναι αληθές υπό το πρίσμα της έναρξης πτωτικής τάσης κάτω από τις 1.180 μονάδες, και την (επαν)έναρξη ανοδικής πάνω από τις 1.240. Αν τα χαμηλά περιόδου χαθούν, τότε μόνο μπορούμε άμεσα να δούμε συνέχιση της κίνησης με τις πιθανότητες να είναι μικρές. Ο τραπεζικός κάνει προσπάθεια να κάνει βάση στην ζώνη των 900 μονάδων. Κατοχύρωση των 889 μονάδων μπορεί να δώσει συνέχιση στην κίνηση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Μυτιληναίος και ΔΕΗ σημειώνουν απώλειες άνω του 2%, ασκώντας και τις μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά, ενώ η πτώση σε Τιτάν, ΕΛΧΑ, Eurobank, Βιοχάλκο, Λάμδα, Autohellas, Quest, Jumbo και Coca Cola ξεπερνά το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy, Motor Oil, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Ήπια ανοδικά, από την άλλη, κινούνται οι Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ, με τον Σαράντη να έχει περιορίσει στο +1,22%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες