Τα ηνία της συνεδρίασης παίρνουν και πάλι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπερσκελίζοντας τις μικρές αγοραστές κινήσεις που υπήρξαν νωρίτερα και οδηγώντας πλέον την αγορά και πάλι στη ζώνη των 1.200 μονάδων.

Deutsche Bank: Οι πρώτοι έσονται έσχατοι… άλλαξε το ελληνικό χρηματιστήριο

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40% στις 1.204,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 19,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.919,07 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,41% στις 914,44 μονάδες.

Η μάχη της «αρκούδας»

Η αγορά προσπαθεί να αφήσει πίσω του τον δύσκολο Σεπτέμβριο και να ξαναπιάσει το μίτο της ανόδου από τη ζώνη των 1.200 μονάδων και πλέον. Το σκωτσέζικο ντους που υπέστη όμως τον προηγούμενο μήνα, με την χώρα να παίρνει την επενδυτική βαθμίδα, αλλά η Λ. Αθηνών να χάνει 9 δισ. σε κεφαλαιοποίηση, δεν ήταν λίγο, με τις αγοραστικές κινήσεις ευλόγως να είναι επιφυλακτικές και μικρές.

Άλλωστε, φαίνεται και στον τζίρο των τελευταίων ημερών, ο οποίο είναι πάνω από 20% μειωμένος σε σχέση με το μέσο όρο του μήνα που προηγήθηκε, ενώ η αγορά έχει μπροστά τις κρίσιμες εξελίξεις που μπορεί να εντείνουν τη νευρικότητα, όπως αυτή της αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τράπεζες. Επίσης, πρέπει να αξιολογήσει και το πλήθος των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων εξαμήνου με τις εισηγμένες να εμφανίζουν καθαρή κερδοφορία 4,72 δισ. ευρώ για τις 110 εταιρίες (70%) που είχαν δημοσιεύσει αποτελέσματα.

Το ερώτημα πλέον είναι εάν η διορθωτική πορεία της αγοράς ολοκληρώθηκε, με τη ζώνη των 1.200 μονάδων να είναι μια «κόκκινη» γραμμή για τους αγοραστές, κάτω από την οποία φαίνεται ότι αναλαμβάνουν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες. Αν τα χαμηλά περιόδου χαθούν, ήτοι στις 1.180-1.185 μονάδες, και μόνο μπορούμε άμεσα να δούμε συνέχιση της πτωτικής κίνησης με τις πιθανότητες να είναι μικρές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Μυτιληναίος και Τιτάν καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ με αρνητικό πρόσημο είναι πλέον οι Autohellas, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Quest, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική, Βιοχάλκο και Motor Oil.

Το θετικό τους πρόσημο προσπαθούν να κρατήσουν οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Aegean, Alpha Bank, Cenergy και Τέρνα Ενεργειακή, έχοντας περιορίσει όμως τα κέρδη τους κάτω από του 0,50%, με τον Σαράντη να είναι στο +2,04%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες