Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς λαμβάνουν στηρίξεις από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων, μετά τις τελευταίες ενδείξεις ότι ο ρυθμός ανόδου των τιμών καταναλωτή μπορεί να επιβραδυνθεί.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,2%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,17% στις 7.620 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,42% στις 15.450 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,52% στις 7.172 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ξαναπαίρνει το στέμμα του από το Παρίσι

Σημαντικές στηρίξεις στις αγορές έχουν δώσει τα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021, στο 4,3%. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια σε επίπεδο ρεκόρ τον περασμένο μήνα, αλλά οι οικονομολόγοι και οι επενδυτές αναμένουν ότι έχουν κορυφώσει μετά και τα τελευταία στοιχεία.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε στο -5,3% τον Σεπτέμβριο, αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Αύγουστο και, συνεπώς, χαμηλότερος από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές. Η μέση τιμή κατοικίας στη χώρα υπολογίστηκε στις 257.808 στερλίνες, από 259.153 που παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

«Η δραστηριότητα της αγοράς κατοικιών παραμένει αδύναμη, με μόλις 45.400 στεγαστικά δάνεια να εγκρίνονται για αγορά κατοικίας τον Αύγουστο», σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Nationwide Robert Gardner. «Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν υποβαθμίσει τις προσδοκίες τους για τη μελλοντική πορεία του τραπεζικού επιτοκίου τους τελευταίους μήνες, εν μέσω ενδείξεων ότι οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου τελικά χαλαρώνουν και με τις συνθήκες της αγοράς εργασίας να αμβλύνονται».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές