Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της δίκης του πρώην δισεκατομμυριούχου Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, έγινε γνωστό ότι ο κατηγορούμενος σκέφτηκε να πληρώσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να μην είναι υποψήφιος για την επανεκλογή το 2020.

Αυτό αναφέρει απόσπασμα ενός νέου βιβλίου, που δημοσιεύτηκε στην Washington Post. Ο Μάικλ Λιούις, συγγραφέας του «Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon», είπε ότι ο Μπάνκμαν -Φριντ εκείνη την εποχή σχεδίαζε να δώσει 15 έως 30 εκατομμύρια δολάρια στον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Μιτς ΜακΚόνελ να νικήσει τους υποψηφίους του στρατοπέδου του Τραμπ στις εκλογές της Γερουσίας.

Σαμ Μπάνκμαν Φριντ: Με κοστούμι και γραβάτα θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

«Μου εξήγησε ότι διερευνούσε τη νομιμότητα να πληρώσει τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ για να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος», έγραψε ο Λιούις.

«Η ομάδα του είχε δημιουργήσει με κάποιο τρόπο ένα κανάλι πίσω στην επιχείρηση Τραμπ και επέστρεψε με τα όχι τρομερά συνταρακτικά νέα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί πράγματι να έχει το τίμημα: 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ή έτσι είπε στον Σαμ η ομάδα του».

Το απόσπασμα δεν διευκρινίζει γιατί ο ιδρυτής του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, δεν προχώρησε με τα σχέδια αυτά.

Ο Μαρκ Μπότνικ, εκπρόσωπος του Μπάνκμαν -Φριντ, αρνήθηκε να σχολιάσει το απόσπασμα, ενώ εκπρόσωποι του Τραμπ δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Ο Μπάνκμαν -Φριντ δήλωσε αθώος για επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας που προέκυψαν από την κατάρρευση του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων τον Νοέμβριο του 2022.

Αντιμετωπίζει ένα μέγιστο όριο φυλάκισης 110 ετών. Η κυκλοφορία του βιβλίου συμπίπτει με την έναρξη της δίκης στις 3 Οκτωβρίου.

«Πολύ μεγάλη ποινή»

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της πολύκροτης δίκης του Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ, του κατηγορούμενου ιδρυτή του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, οι εκτιμήσεις για την τύχη του δεν είναι και τόσο ευοίωνες. Ο δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση αυτή δήλωσε ότι ο Μπάνκμαν -Φριντ ενδέχεται να αντιμετωπίσει «πολύ μεγάλη ποινή» εάν καταδικαστεί.

Τα σχόλια του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ Λιούις Κάπλαν, έγιναν λίγο πριν απορρίψει ένα ακόμα αίτημα του 31χρονου πρώην δισεκατομμυριούχου να αποφυλακιστεί προσωρινά κατά τη διάρκεια της δίκης για να βοηθήσει καλύτερα τους δικηγόρους του να υποστηρίξουν την υπεράσπιση του. Ο Κάπλαν υποστήριξε ότι είναι ύποπτος φυγής.

«Ο πελάτης σας σε περίπτωση που καταδικαστεί θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια πολύ μεγάλη ποινή», είπε ο Κάπλαν σε ακρόαση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. «Αν τα πράγματα αρχίσουν να φαίνονται ζοφερά… ίσως ερχόταν η στιγμή που θα επιδίωκε να φύγει».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Μαρκ Κοέν,  είπε ότι «δεν υπάρχει τίποτα στα αρχεία» που να υποδηλώνει ότι ο πελάτης του θα προσπαθούσε να διαφύγει. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι ίδιος είχε συναινέσει στην έκδοσή του από τις Μπαχάμες – όπου ήταν η FTX – στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη σύλληψή του τον Δεκέμβριο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.