Την αποφυλάκιση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της FTX, Σαμ Μπάνκμαν Φριντ (SFB), ο οποίος κατηγορείται για απάτη δισεκατομμυρίων στον κλάδο των crypto, ζήτησαν οι δικηγόροι του,  επικαλούμενοι την έλλειψη επαρκούς σύνδεσης στο διαδίκτυο στην ομοσπονδιακή φυλακή. Η δίκη του έχει προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου.

Η νομική ομάδα του SBF υποστήριξε ότι η κακή σύνδεση στο διαδίκτυο αποτελεί εμπόδιο στην αμυντική προετοιμασία τους και οδηγεί σε απώλεια χρόνου. Υποστήριξαν επίσης ότι παρά τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι ο πελάτης τους θα έχει πρόσβαση σε φορητό υπολογιστή τις καθημερινές από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ., αυτές οι υποσχέσεις δεν έχουν υλοποιηθεί. Οι δικηγόροι ανέφεραν επίσης κάποιες περιπτώσεις, κατά τις οποίες διεκόπη η πρόβαση του πελάτη τους στο laptop, εξαιτίας κάποιων διαδικασιών της φυλακής.

Crypto: Οι 3 λόγοι της κατάρρευσης της FTX

Περιορισμένες κινήσεις

Η πρώτη περίπτωση ήταν την 1η Σεπτεμβρίου, όταν ο Μπάνκμαν Φριντ κλήθηκε πίσω στο κελί του στις 2:30 μ.μ. προκειμένου να γίνει καταμέτρηση από το προσωπικό, κάτι που του κόστισε τέσσερις ώρες προετοιμασίας. Σε μια δεύτερη περίπτωση στις 6 Σεπτεμβρίου, του επετράπη να βγει από το κελί του μετά τις τις 11:00 π.μ. Μάλιστα, όταν προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων, η κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο επέτρεψε τον έλεγχο μόνο ενός εγγράφου από τη βάση δεδομένων.

Η νομική ομάδα σημείωσε στην κατάθεσή της: «Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα πρόσβασης στο διαδίκτυο στο κελί. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μπάνκμαν Φριντ δεν έχει τρόπο να ελέγξει και να αναζητήσει έγγραφα στη βάση δεδομένων εντοπισμού ή στη βάση δεδομένων AWS πριν από τη δίκη. Ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να προετοιμαστεί για δίκη με τέτοιου είδους περιορισμούς».

Μετά τη σύλληψή του στις Μπαχάμες στις 12 Δεκεμβρίου πέρυσι, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά την οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του περιορισμένος στο σπίτι των γονιών του στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, η εγγύησή του ανακλήθηκε στις 11 Αυγούστου αφού διαπιστώθηκε ότι προσπαθούσε να έρθει σε επαφή και να εκφοβίσει πρώην στελέχη της FTX και μάρτυρες στη διαδικασία.

Έκτοτε, η νομική του ομάδα έχει υποβάλει πολλαπλές προσφυγές, ζητώντας την προδικαστική αποφυλάκισή του.

Ωστόσο, οι δικαστές που εξετάζουν αυτές τις προτάσεις υποστήριξαν ότι έχει παραβιάσει τους όρους εγγύησης σε πολλές περιπτώσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να χορηγηθεί άμεση αποφυλάκιση.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η FTX υπέβαλε αίτηση για προστασία από την πτώχευση τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι δεν ήταν σε θέση να εξοφλήσει πλήρως τους πελάτες που είχαν καταθέσει κεφάλαια στο ανταλλακτήριό της. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της FTX, John Ray, δήλωσε ότι η πρώτη του προτεραιότητα ήταν η ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων για την αποπληρωμή των πελατών της FTX.

Οι εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον 31χρονο Μπάκμαν Φριντ για κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων από κεφάλαια πελατών της FTX για να καλύψει τις απώλειες της Alameda Research και για παράνομες πολιτικές δωρεές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την εξασφάλιση επιρροής στην Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News