Με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιάννη Μασούτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Θ., Μανώλη Βλαχογιάννη, Χρήστο Σαραντόπουλο και τον Παναγιώτη Μενεξόπουλο, συναντήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Μασούτης: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο τζίρος με «Grand» επενδύσεις

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η κατάσταση στην αγορά, οι τρόποι αντιμετώπισης της ακρίβειας, οι προοπτικές της οικονομίας, καθώς και ο αναπτυξιακός ρόλος που διαδραματίζουν τα επιμελητήρια. Στη διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε ο κ. Κωνσταντινίδης επεσήμανε την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συγκράτηση των τιμών στην αγορά, ώστε καταναλωτές και επιχειρήσεις να προστατευθούν από τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο αναπτυξιακό αποτύπωμα που αφήνει το ΕΒΕΘ στην πόλη και στην 105ετή προσφορά του στη Θεσσαλονίκη.

Η ισχυρή παρουσία της επιχειρηματικής κοινότητας

Από την πλευρά του ο κ. Μασούτης αναφέρθηκε στην ισχυρή παρουσία της επιχειρηματικής κοινότητας στη χώρα μας και στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη διαχείριση του ενεργειακού κόστους, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, να σημειώνει «ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πατρίδα μας στηρίχθηκαν, στηρίζονται και θα συνεχίσουν να στηρίζονται στο μέγιστο βαθμό από την Κυβέρνηση».

«Πιο αισθητές οι αυξήσεις όταν αποκλιμακωθεί η ακρίβεια»

Μετά το πέρας της συναντήσεως ο Υ.ΜΑ.Θ. , αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, είπε χαρακτηριστικά πως «είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που μας αφορά όλους».

«Η Κυβέρνηση το αντιμετωπίζει σε δυο άξονες. Ο πρώτος, εφαρμόζοντας στοχευμένα μέτρα κατά της ακρίβειας, όπως είναι η υποχρεωτική ταμπέλα στο ράφι για προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής, τουλάχιστον 5% για βασικά αγαθά που χρειάζεται κάθε νοικοκυριό. Επίσης, οι υπόχρεοι λιανέμποροι κοινοποιούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης όλους τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους, οι τιμές των σούπερ μάρκετ σε φρούτα και λαχανικά αναρτώνται στο e-katanalotis.gov.gr, ενώ ενισχύουμε αποφασιστικά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ο δεύτερος είναι η σταθερή και μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων».

Μόλις η ακρίβεια αποκλιμακωθεί, οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων θα γίνουν ακόμα πιο αισθητές στην καθημερινότητα όλων μας» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις