Με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό συγκριτικά με τον ανταγωνισμό «τρέχει» η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. σπάζοντας το φράγμα του 1 δισ. ευρώ πωλήσεων το 2023.

Με βάση τις προβλέψεις της διοίκησης υπό τον Γιάννη Μασούτη, ο κύκλος εργασιών της αλυσίδας αναμένεται να φτάσει σε 1,1 δισ. ευρώ στο τέλος του τρέχοντος έτους, χωρίς μάλιστα στο παραπάνω ποσό να συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις της κοινής εταιρείας που διαθέτουν την αλυσίδα ΣΥΝΚΑ στην Κρήτη.

Μασούτης: «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά των σούπερ μάρκετ Family

Ειδικότερα μέχρι σήμερα ο ρυθμός ανάπτυξης της Μασούτης είναι της τάξης του 17,4% όταν η αγορά κινείται στο 9% και αναμένεται να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα στο σύνολο της χρονιάς.

Σημαντική συμβολή στις θετικές επιδόσεις της εταιρείας έχουν τα νέα καταστήματα που προστέθηκαν στο δίκτυο της αλυσίδας την τελευταία χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του 2023 έχουν ενταχθεί 17 νέα σημεία στο δίκτυο της αλυσίδας σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα και Κυκλάδες ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα προστεθούν τουλάχιστον τρία ακόμη, σε Λαμία, Πάτρα και το πρώτο Grand Μασούτης στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας.

Σε επίπεδο κερδοφορίας εφέτος η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα επέστρεψε σε επίπεδα άνω του 1% του κύκλου εργασιών.

Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ

Το επενδυτικό πλάνο της Μασούτης, άνω των 20 εκατ. ευρώ, συνεχίζεται απρόσκοπτα και εστιάζεται στην περιοχή της Αθήνας με την ισχυροποίηση της αλυσίδας στην κατηγορία των μεγάλων καταστημάτων άνω των 2.000 τ.μ..

Στον προγραμματισμό της Μασούτης εκτός από Grand Μασούτης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, που εκτιμάται ότι θα ανοίξει τον Νοέμβριο, περιλαμβάνεται ένα ακόμη μεγάλο κατάστημα – το οποίο συνδυάζεται και με οικιστικό project – στις Τρεις Γέφυρες.

Στα 924 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 924 εκατ. ευρώ και τα ΕΒΙΤ ανήλθαν σε 8,5 εκατ. ευρώ με την κερδοφορία να κινείται κάτω από το 1% των πωλήσεων επηρεασμένη από το ενεργειακό κόστος και την προσπάθεια συγκράτησης των τιμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις