Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επόμενη ημέρα – ορόσημο της Optima bank, μετά την επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Και αυτή δεν είναι άλλη από την 4η Οκτωβρίου, η οποία θα είναι και η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού»

Ο Πρόεδρος της Optima bank Γεώργιος Τανισκίδης μετά την επιτυχία της ΑΜΚ μέσω δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέφερε ότι είναι μόνο η αρχή, «ενός μεγάλου ταξιδιού που ξεκίνησε 4 χρόνια πριν, όταν όλο το εγχείρημα της Optima bank ήταν στη σκέψη μας και στα χαρτιά».

Με απόλυτη επιτυχία η IPO της Optima Bank – Συγκεντρώθηκαν 548,6 εκατ. ευρώ

Υπογράμμισε πως όντας «πλέον πιο ισχυροί, ακόμη πιο έμπειροι και πάντα με τη σπίθα της επίτευξης νέων στόχων, ξεκινάμε από αύριο για νέους επιχειρηματικούς προορισμούς, με σεβασμό στους μετόχους, τα στελέχη και τους πελάτες μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Optima bank, Δημήτρης Κυπαρίσσης χαρακτήρισε πραγματικά εντυπωσιακή την ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού τις ημέρες της δημόσιας προσφοράς, επισημαίνοντας πως η τράπεζα θα συνεχίσει να πορεύεται με τόλμη, αποφασιστικότητα και χρηστή διαχείριση, χαρακτηριστικά που συντέλεσαν στο να είναι σήμερα η Optima bank, τράπεζα αναφοράς στην ελληνική αγορά.

Υπερκάλυψη 5,1 φορές

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ζήτηση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έφθασε τα 548,6 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις συνολικές νέες μετοχές κατά 3,7 φορές. Η τελική τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στα 7,2 ευρώ ανά μετοχή και το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν διαμορφώθηκε στα 150,9 εκατ. ευρώ.

Διατέθηκαν συνολικά 21.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της τράπεζας. Εξαιρουμένων των μετοχών που αντιστοιχούν στη ζήτηση του κυρίου μετόχου Ireon Investments Ltd, και των Cornerstone επενδυτών, οι προς διάθεση νέες μετοχές υπερκαλύφθηκαν 5,1 φορές.

Εισαγωγή τράπεζας μετά από 17 χρόνια

Η τράπεζα εκτιμά ότι η είσοδός της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η πρώτη μετά από 17 χρόνια, θα της δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσει απρόσκοπτα την επέκταση του δανειακού της χαρτοφυλακίου, χρηματοδοτώντας υγιείς επιχειρήσεις για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, ενισχύοντας περαιτέρω την ελληνική οικονομία και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

«Η επιτυχής αρχική δημόσια εγγραφή της Optima bank, είναι η μεγαλύτερη από άποψη συγκέντρωσης κεφαλαίων από το 2010, αλλά και αυτή με τη μεγαλύτερη υπερκάλυψη. Αποτελεί δε, τον προπομπό για τις δημόσιες εγγραφές κι άλλων εταιρειών, το επόμενο διάστημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών», επισημαίνει η Optima bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις