Πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου πρόκειται να κάνει το πετρέλαιο θέρμανσης.

Με τις διεθνείς τιμές να καταγράφουν αύξηση της τάξης του 30% από το περασμένο Ιούνιο, το σκηνικό προδιαγράφεται ζοφερό για τα νοικοκυριά που θα κληθούν να προμηθευτούν το πετρέλαιο σε υψηλές τιμές.

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ψαλίδι 3,6 δισ. στις δαπάνες για επιδοτήσεις ρεύματος και επίδομα θέρμανσης

Σημειώνεται ότι την επιδότηση στην αντλία έχει αποκλείσει το οικονομικό επιτελείο εξαιτίας των πιέσεων που έχουν δημιουργήσει οι πρόσφατες καταστροφές στο θεσσαλικό κάμπο αλλά και για να μην παρεκκλίνει ο προϋπολογισμός από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Το πετρέλαιο θέρμανσης

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Βενζινοπωλών Αττικής Απόστολος Καλατζόπουλος την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω του ότι 15 Οκτωβρίου πέφτει Κυριακή.

«Η επιδοματική πολιτική σταμάτησε τέλος Μαΐου σε όλα τα καύσιμα, στη βενζίνη, στο Fuel Pass, στη θέρμανση, στην αντλία, στην κίνηση.

Ελπίζω να γίνει κάτι, αλλά το βλέπω αρκετά δύσκολο γιατί έχουμε και την Θεσσαλία τα οποία έχουν γίνει τόσα πράγματα εκεί πάνω και από μπορεί να έχουν περισσότερες ανάγκες από εμάς.

Εγώ θα ξαναπώ για μία ακόμη πολλοστή φορά, αφού το πετρέλαιο θα ξεκινήσει πάνω από το 1,50 ευρώ το λίτρο με τα σημερινά δεδομένα, γιατί μέχρι τις 13/10 μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά και αυτό το είδαμε μέσα στις δύο εβδομάδες που πέρασαν.

Πριν δύο εβδομάδες με 92 δολάρια το βαρέλι είχαμε βενζίνη στα 2,02 ευρώ το λίτρο και σήμερα με 90 δολάρια το βαρέλι έχουμε βενζίνη με 1,196 ευρώ το λίτρο.

Και αυτό είναι σκόπιμο να μας το πει το υπουργείο, το πώς γίνεται η τιμολόγηση στα διυλιστήρια. Αυτό που φωνάζω τόσο καιρό και λέω ένα ρεπορτάζ στα διυλιστήρια γιατί γίνεται η τιμολόγηση.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 1,26 ευρώ το λίτρο είχαμε κλείσει και τώρα ξεκινάμε με τα σημερινά δεδομένα πάνω από 1,50 ευρώ το λίτρο».

Σχετικά με την αμόλυβδη, εδώ και δύο εβδομάδες, υπάρχει μια πτώση στην τιμή της βενζίνης. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το φαινόμενο αυτό γιατί στο πετρέλαιο διεθνώς δεν έχει αλλάξει πολύ η τιμή του.

Πριν από δύο βδομάδες είχαμε 2,02 ευρώ τιμή βενζίνης στην αντλία, τώρα έχουμε 1,96 και αύριο ίσως και 1,95 από την τιμολόγηση που έχω από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, σημείωσε.

Χατζηδάκης για επίδομα θέρμανσης

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προανήγγειλε ότι θα συνεχιστεί η επιδοματική πολιτική για το πετρέλαιο θέρμανσης, και μάλιστα αυτό θα αυξηθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

«Συνεχίζεται το επίδομα θέρμανσης και αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία τόνισε ότι «κινούμαστε με βάση τις σημερινές τιμές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία