Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2030 θα φιλοξενηθεί από το Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η FIFA , με τους τρεις εναρκτήριους αγώνες να  διεξάγονται στη Νότια Αμερική.

Το τουρνουά θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Οι εναρκτήριοι αγώνες θα διεξαχθούν στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη και την Παραγουάη. Και οι έξι ομάδες των φιλοξενούμενων χωρών θα προκριθούν αυτόματα για να αγωνιστούν.

«Το Συμβούλιο της FIFA συμφώνησε ομόφωνα ότι η μοναδική υποψηφιότητα θα είναι η συνδυασμένη προσφορά του Μαρόκου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, η οποία θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση το 2030», ανέφερε η FIFA σε ανακοίνωση.

Μουντιάλ 2030: Ο βασιλιάς του Μαρόκου ανακοίνωσε τη συνυποψηφιότητα της χώρας με Ισπανία-Πορτογαλία

Τα εκατό χρόνια

«Επιπλέον, έχοντας λάβει υπόψη το ιστορικό πλαίσιο του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, το Συμβούλιο της FIFA συμφώνησε ομόφωνα να φιλοξενήσει μια μοναδική τελετή εορτασμού της εκατονταετηρίδας στην πρωτεύουσα της χώρας, Μοντεβιδέο… καθώς και τρεις αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ουρουγουάη , Αργεντινή και Παραγουάη αντίστοιχα».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 διεξήχθη στο Κατάρ, με την Αργεντινή να κερδίζει τον τίτλο.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) δήλωσε ότι η ομάδα της «θα παίξει τον πρώτο αγώνα της φάσης των ομίλων του 2030 εντός έδρας και με τον κόσμο της».

«Σε έναν διχασμένο κόσμο, η FIFA και το ποδόσφαιρο ενώνονται», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Το Συμβούλιο της FIFA… συμφώνησε ομόφωνα να γιορτάσει τα εκατό χρόνια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, που ξεκίνησε στην Ουρουγουάη το 1930, με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

«Ως αποτέλεσμα, μια γιορτή θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αμερική και τρεις χώρες της Νότιας Αμερικής – η Ουρουγουάη, η Αργεντινή και η Παραγουάη – θα διοργανώσουν από έναν αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2030».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι