Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι ο 63χρονος Torsten Muller-Otvos, ο μακροβιότερος Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, θα συνταξιοδοτηθεί την 1η Δεκεμβρίου. Όπως τονίστηκε, θα τον αντικαταστήσει ο Chris Brownridge, επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος της BMW UK.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Muller-Otvos έφερε νέα λάμψη στη μάρκα Rolls-Royce και έγινε ηγέτης στον κόσμο των πολυτελών αυτοκινήτων, προσελκύοντας μια νέα γενιά πλούσιων αγοραστών. Με κομψά μοντέλα όπως το Wraith και εκρηκτικά σχέδια όπως το Black Badge, οι πωλήσεις της Rolls-Royce αυξήθηκαν πάνω από έξι φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του. Από 1.000 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν το 2010 σε περισσότερα από 6.000 πέρυσι. Επιπλέον, ο μέσος όρος ηλικίας ενός αγοραστή της Rolls-Royce μειώθηκε από τα 56 στα 43 έτη, ενώ ένας στους πέντε αγοραστές είναι διασημότητα.

Ρεκόρ πωλήσεων ανακοίνωσε η Rolls-Royce

Η μάρκα είναι και πάλι cool

«Η μάρκα είναι σύγχρονη σήμερα, θα έλεγα ότι είναι και πάλι cool», είχε πει ο Muller-Otvos. «Αυτό μου δείχνει ότι τα καταφέραμε σωστά, όχι μόνο εγώ αλλά ολόκληρη η ομάδα. Αυτό με κάνει εξαιρετικά περήφανο καθώς κοιτάζω πίσω και βλέπω τι υπέροχο ταξίδι κάναμε».

Ο Muller-Otvos ήταν αυτός που έβαλε τη Rolls-Royce στο επόμενο κεφάλαιο με την περσινή παρουσίαση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού οχήματος, που ονομάζεται Spectre. Το δίθυρο μεγαθήριο των 577 ίππων μπορεί να κάνει το 0-60 σε 4,4 δευτερόλεπτα και είναι ήδη sold out στις ΗΠΑ μέχρι το 2025, παρά την υψηλή τιμή του που ξεπερνά τα 413.000 δολάρια.

Το μεγάλο ερώτημα για τη Rolls-Royce είναι αν μπορεί να διατηρήσει τις ισχυρές πωλήσεις της, εάν η οικονομία των ΗΠΑ αρχίσει να παραπαίει.

«Η αγορά πολυτελείας δεν είναι απρόσβλητη από τυχόν υφεσιακές εξελίξεις», είχε πει ο ίδιος. «Για εμάς, η επιχείρηση είναι ακόμα πολύ δυνατή, αλλά είναι σε διαφορετικό επίπεδο σε σύγκριση με αυτό που ήταν αμέσως μετά την πανδημία. Θα έλεγα ότι έχει ομαλοποιηθεί πλέον στα επίπεδα που έχουμε συνηθίσει, αλλά είμαστε ακόμα σε πολύ δυνατή θέση».

Ο Muller-Otvos είναι ο μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce μετά τον Claude Johnson, τον οποίο έφεραν οι Charles Rolls και Henry Royce το 1904 και υπηρέτησε μέχρι το 1926.

Το 2013, η Rolls-Royce αποκάλυψε το Wraith, ένα αγωνιστικό, δίθυρο κουπέ με V12 twin-turbo που σχεδιάστηκε για να οδηγούν οι ίδιοι οι πλούσιοι. Ακολούθησε το 2015 το Dawn και το 2019 το Cullinan SUV, το οποίο έγινε το αγαπημένο αυτοκίνητο των αστέρων του NBA και άλλων μεγάλων αθλητών.

O απερχόμενος CEO εγκαινίασε επίσης μια νέα εποχή προσαρμογής, η οποία προσέλκυσε νέους πελάτες και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Με το όνομα «Bespoke», το πρόγραμμα επιτρέπει στους αγοραστές της Rolls-Royce να επιλέξουν τα δικά τους υφάσματα, χρώματα, υλικά και σχέδια εσωτερικού φωτισμού για να φτιάξουν ένα μοναδικό στο είδος του όχημα.

Το πρόγραμμα προσαρμογής ήταν ένας λόγος που η μέση τιμή πώλησης μιας Rolls-Royce διπλασιάστηκε από τότε που ανέλαβε ο Muller-Otvos, σε περίπου 500.000 ευρώ. «Κανείς από τους πελάτες μας δεν θέλει απλώς ένα προϊόν από το ράφι. Θέλουν να φέρει την ατομική τους υπογραφή, την ατομική τους ιστορία. Έχουμε βάλει πολλούς πόρους στο Bespoke και τώρα κάθε αυτοκίνητο που φεύγει είναι πλήρως προσαρμοσμένο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή