Γερμανοί αστυνομικοί και τελωνειακοί πραγματοποίησαν την Πέμπτη έρευνες σε διάφορα ακίνητα στη νότια Γερμανία, τα οποία, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, ανήκαν σε Ρώσο υπήκοο που έχει στοχοποιηθεί από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Γερμανία: Τα πρώτα θύματα της γερμανικής κρίση ακινήτων

Η εν λόγω πηγή δήλωσε στο Reuters ότι στόχος της επιχείρησης ήταν ο Ρώσος ολιγάρχης Αλισιέρ Ουσμάνοφ, ένας Ρωσο-Ουζμπέκος επιχειρηματίας στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Δεν μπορεί να υπάρχει κανένας λόγος υποψίας κατά του κ. Ουσμάνοφ, ο οποίος πάντοτε δήλωνε δεόντως την προσωπική περιουσία που απέκτησε νόμιμα, εκτός από την αποκάλυψη των κεφαλαίων με τα οποία απέκτησε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε εκπρόσωπος του Ουσμάνοφ απαντώντας σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Έρευνες

Μια ειδική επιτροπή με την ονομασία «Ματριόσκα», που συστάθηκε από το γραφείο κυρώσεων της γερμανικής τελωνειακής αρχής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι αξιωματικοί έκαναν έρευνες σε ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου και στο Tegernsee της Βαυαρίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η γερμανική αστυνομία ερεύνησε τη βίλα του Ουσμάνοφ στην αριστοκρατική περιοχή διακοπών Rottach-Egern στις όχθες του Tegernsee. Δικαστήριο έκρινε αργότερα τις επιδρομές παράνομες.

Η ειδική επιτροπή της γερμανικής τελωνειακής αρχής δήλωσε ότι ενεργούσε βάσει δικαστικών ενταλμάτων έρευνας. Δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση για λόγους τακτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012