Συνολικά 41,5 εκατομμύρια δολάρια μετά από φόρους κέρδισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, στη μεγαλύτερη πώληση μετοχών στην οποία προέβη σε διάστημα δύο ετών, σύμφωνα με την κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο Κουκ πούλησε 511.000 μετοχές, αξίας περίπου 87,8 εκατομμυρίων δολαρίων προ φορολογίας και κέρδισε 355 εκατομμύρια δολάρια από μια άλλη πώληση μετοχών, τον Αύγουστο του 2021.

Η Apple… πάει με τα νερά του Πεκίνου

Ο επικεφαλής της Apple κατέχει περίπου 3,3 εκατομμύρια μετοχές, αξίας περίπου 565 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά την πώληση, όπως έδειξαν τα στοιχεία της εταιρείας.

Οι μετοχές της Apple έχουν υποχωρήσει κατά 13% από το υψηλό ρεκόρ των 198,23 δολαρίων τον Ιούλιο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για μια πιο αργή από την αναμενόμενη ανάκαμψη της ζήτησης smartphone.

Με ίδιες τιμές το iPhone 15

Η Apple παρουσίασε τη νέα της σειρά iPhone 15 τον περασμένο μήνα, χωρίς να αυξήσει τις τιμές, μια κίνηση που ορισμένοι παρατηρητές του κλάδου εκτίμησαν ότι ήταν μια απάντηση της εταιρείας στην παγκόσμια πτώση πωλήσεων των smartphone.

Οι αναλυτές της KeyBanc υποβάθμισαν τη μετοχή σε «sector – weight» από «overweight» την Τετάρτη, λόγω των ανησυχιών ότι η αύξηση των πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες – το μεγαλύτερο γεωγραφικό τμήμα της Apple – είναι πιθανό να επιβραδυνθεί ξανά το τέταρτο τρίμηνο.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία σημείωσε ότι λιγότεροι χρήστες τηλεφώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιθανό να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους καθώς τα εισοδήματά τους δέχονται πιέσεις από τον υψηλό πληθωρισμό.

Μια έκθεση της ερευνητικής εταιρείας Canalys έδειξε ότι οι πωλήσεις smartphone στη Βόρεια Αμερική αναμένεται να μειωθούν κατά 12% το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα