Έντονη νευρικότητα και μάχη για να κρατηθεί ο γενικός δείκτης στη ζώνη των 1.150 μονάδων εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, η ρηχότητα και οι χαμηλές συναλλαγές του οποίου έχουν εντείνει τη μεταβλητότητα σήμερα.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του στην «Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή»

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,35% στις 1.149,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,36% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.797,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,47% στις 890,17 μονάδες.

Σε κινούμενη άμμο

Από την άνοδο στην πτώση, και από τις πιέσεις στην άμυνα. Δίχως σαφή ρυθμό, το ΧΑ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει και το άκρως αρνητικό κλίμα στο σύνολο πλέον των μικρών χαρτοφυλακίων, που βλέπουν την αγορά μέσα από το πρίσμα του τελευταίου μήνα. Δηλαδή του μήνα της πτώσης και της διόρθωσης των υπερβολών του ράλι που προηγήθηκε.

Ουδείς είναι διατεθειμένος να μείνει για πολύ εκτεθειμένος σε μια αγορά που εμφανίζει έντονη ευαισθησία στους αρνητικούς καταλύτες τελευταία, με κάθε αναπήδηση να αποτελεί και ευκαιρία νέων ρευστοποιήσεων. Αυτή είναι και η εικόνα που μεταφέρεται στον ot.gr από τα desk, με την αγορά να έχει βγει από τη «ζάλη» της προηγηθείσας bull market και να έχει επιστρέψει στην καχυποψία που κληροδότησε η κρίση στους παροικούντες της Λ. Αθηνών.

Έτσι, από τις 1.351 μονάδες των τελευταίων ημερών του Ιουλίου, τα «κάστρα» των στηρίξεων πέφτουν με ελάχιστους να μένουν στις επάλξεις για να αντιμετωπίσουν τους «κερδοσκόπους» του profit taking. Και φτάσαμε στο σήμερα να πολιορκείται ο 200αρης, που χωρίζει τεχνικά την μακροπρόθεσμη τάση σε ανοδική και καθοδική. Η απώλεια μοιάζει όλο και πιο πιθανή, ανοίγοντας το δρόμο προς τις στηρίξεις της άνοιξης, οι οποίες έχουν αμφίβολη ανθεκτική ισχύ.

Στο ταμπλό

Η Cenergy βρίσκεται και σήμερα υπό ασφυκτική πίεση, με απώλειες 3,74%, ενώ νωρίτερα ήταν και στο -5,10%. Στο -2,18% και η δεικτοβαρής Coca Cola, με τη Eurobank να την «ανταγωνίζεται» με το δικό της -2,05%. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Quest, Βιοχάλκο και Autohellas, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Μυτιληναίος και Τιτάν.

Η Τέρνα Ενεργειακή προσπαθεί να αποκαταστήσει το γόητρο της με το σημερινό +2,58%, με την ΕΥΔΑΠ να είναι στο +1,09%. Μικρά όμως είναι τα κέρδη σε Εθνική, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Motor Oil, Jumbo, Alpha Bank, Aegean και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή ο Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών