Ήρε την απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ η κυβέρνηση της Ρωσίας ανάβοντας το πράσινο φως για την επανεκκίνηση των εξαγωγών μέσω θαλάσσιων οδών προς τις παγκόσμιες αγορές.

Οι αποστολές μπορούν να συνεχιστούν υπό την προϋπόθεση ότι τα καύσιμα παραδίδονται στα λιμάνια της χώρας προορισμού μέσω αγωγού, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της κυβέρνησης στο Telegram.

Ρωσία: Επ’ αόριστον απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ, απειλή για παγκόσμιες ελλείψεις

Αναστάση στις διεθνείς αγορές

Η σχεδόν πλήρης απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης από τη Ρωσία επιβλήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου και προκάλεσε παγκόσμια αναστάτωση στις διεθνείς αγορές καυσίμων η οποία συνοδεύτηκε όπως ήταν αναμενόμενο με νέα εκτίναξη των τιμών. Ειδικά η Ευρώπη βίωσε άλμα στις τιμές του ντίζελ, καθώς η Ρωσία είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας καυσίμων τύπου ντίζελ μέσω θαλάσσης.

Οι λεγόμενοι γκρίζοι εξαγωγείς ή εταιρείες που δεν παράγουν το δικό τους ντίζελ αλλά αποστέλλουν όγκους που αγοράζονται στην εγχώρια αγορά, θα πρέπει τώρα να πληρώσουν έναν απαγορευτικά υψηλό εξαγωγικό δασμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της χώρας αποκαθιστά επίσης πλήρως τις επιδοτήσεις της στα διυλιστήρια για να διασφαλίσει ότι η εγχώρια ζήτηση καυσίμων ικανοποιείται και τα διυλιστήρια λαμβάνουν αποζημίωση για τη διαφορά μεταξύ των τιμών των καυσίμων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια