Ένας συνταξιούχος τραπεζίτης της Salomon Brothers, μια παιδιατρική νοσοκόμα και ένας δάσκαλος ειδικής αγωγής είναι μεταξύ άλλων στο σώμα ενόρκων που θα αποφασίσει εάν ο συνιδρυτής της FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φρίντ, είναι ένοχος για απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, εννέα γυναίκες και τρεις άνδρες ορίστηκαν ως ένορκοι του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, μια ημέρα μετά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Ορκίστηκαν επίσης έξι αναπληρωματικοί.

Πώς ανακαλύφθηκε η…κερκόπορτα του FTX μήνες πριν την κατάρρευση

Ο Μπάνκμαν-Φρίντ κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε δισεκατομμύρια δολάρια από καταθέσεις πελατών στο FTX για κερδοσκοπικές συναλλαγές στο συνδεδεμένο hedge fund, Alameda Research, καθώς και για πολυτελή ακίνητα και για πολιτικές συνεισφορές. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος.

Ορισμένα μέλη των ενόρκων με εμπειρία στη βιομηχανία κρυπτογράφησης αποκλείστηκαν από τη διαδικασία. Οι υποψήφιοι ένορκοι για ομοσπονδιακές δίκες στο Μανχάταν επιλέγονται τυχαία από μια ομάδα ατόμων που έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν στο Μανχάταν και στο Μπρονξ.

Αυτοί είναι οι 12 ένορκοι που επιλέχθηκαν για να καθορίσουν τη μοίρα του Μπάνκμαν-Φρίντ:

  • Ένας άνδρας, 68 ετών, που εργάστηκε ως τραπεζίτης στη Salomon Brothers, η οποία έγινε μέλος της Citigroup Inc. το 1998. Πήρε το MBA του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου οι γονείς του Μπάνκμαν-Φρίντ είναι και οι δύο καθηγητές νομικής.
  • Μια γυναίκα, 39 ετών, που εργαζόταν ως βοηθός γιατρού και που κάποτε ήταν ιεραπόστολος στη Δομινικανή Δημοκρατία. Ζει με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι προγραμματιστής.
  • Μια γυναίκα, 40, άνεργη κοινωνική λειτουργός που απέκτησε δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και πήγε στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
  • Μια γυναίκα, 50 ετών, που εργάζεται ως οδηγός τρένου στο Metro North. Έχει πέντε παιδιά, δύο από τα οποία είχαν προηγουμένως καταδικαστεί για εγκλήματα.
  • Μια γυναίκα, 33 ετών, που πήγε στο State University of New York, Binghamton, και τώρα εργάζεται ως νοσοκόμα παιδιατρικής στην κομητεία Westchester.
  • Ένας άνδρας, 59 ετών, ο οποίος δεν είπε τι έκανε για δουλειά, αλλά ανέφερε ότι η εταιρεία του μηνύεται από άλλη εταιρεία.
  • Μια γυναίκα, 38 ετών, απόφοιτος του πανεπιστημίου Duke που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. Είναι χωρισμένη με δύο παιδιά και ζει με τον σύντροφό της, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
  • Μια γυναίκα που εργάζεται σε ένα σχολείο στο Μπρονξ. Απέκτησε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, ζει με τη μεγαλύτερη αδερφή της και φροντίζει τη μητέρα της. Έχει μια κοντότριχη γάτα.
  • Μια γυναίκα, 65 ετών, συνταξιούχος σωφρονιστική υπάλληλος παντρεμένη με έναν συνταξιούχο εργάτη οικοδομών με τρία μεγάλα παιδιά.
  • Ένας άνδρας, 61 ετών, εργαζόμενος στην Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
  • Μια γυναίκα, που εργάζεται στη διαφήμιση. Έχει χωρίσει και έχει μια 18χρονη κόρη και έναν 12χρονο γιο.
  • Μια γυναίκα, 55 ετών, που εργάζεται ως δασκάλα ειδικής αγωγής στην κομητεία Rockland. Κατάγεται από τις Βερμούδες. Είναι χωρισμένη με τρία παιδιά.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή