Τα αεροδρόμια στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ βρίσκονται σε κατάσταση αποδιοργάνωσης, καθώς η αρχή διαχείρισης των αεροδρομίων του Ισραήλ ζήτησε να κλείσουν λόγω της επίθεσης Παλαιστίνιων μαχητών από τη Γάζα στο εσωτερικό του Ισραήλ.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας παραμένει πάντως ανοιχτό. Ωστόσο, τόσο το προσωπικό όσο και το επιβατικό κοινό έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Μπεν Γκουριόν.

Ζελένσκι: Το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα είναι αδιαμφισβήτητο – Τρομοκρατική η επίθεση της Χαμάς

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν αναπτυχθεί σε τουλάχιστον έξι περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της αιφνιδιαστικής πρωινής επίθεσης. Όπως αναφέρει το CNN, σχεδόν 5.000 πύραυλοι έχουν στοχεύσει στο έδαφος του Ισραήλ και πολλοί μαχητές της Χαμάς έχουν εισέλθει στο Ισραήλ μέσω θάλασσας, ξηράς και αέρα.

Με βάση τα δεδομένα του Flightradar24.com, ο εναέριος χώρος στο Νότιο Ισραήλ θα μπορούσε να θεωρηθεί «εκτός ορίων», δεδομένου ότι πολλές πτήσεις αποφεύγουν την περιοχή. Επίσης πολλές καθυστερήσεις παρατηρούνται στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια σε όλη την περιοχή θα είναι πιθανότατα σε κατάσταση συναγερμού, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να ενθαρρύνουν τους ντόπιους και τους τουρίστες της περιοχής να ακολουθήσουν όλες τις οδηγίες των δυνάμεων ασφαλείας. Οι ντόπιοι κοντά στα σύνορα της Γάζας έχουν λάβει οδηγίες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τη συγκέντρωση σε δημόσιους χώρους.

Μείωση πτήσεων από τη Lufthansa

Ο αεροπορικός γίγαντας Lufthansa, ο κορυφαίος αερομεταφορέας της Ευρώπης, μείωσε σήμερα τις πτήσεις του προς το Ισραήλ μετά την έναρξη μιας αιφνιδιαστικής στρατιωτικής επίθεσης από τη Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης ασφαλείας στο Τελ Αβίβ», ο γερμανικός όμιλος διατηρεί μόνο μία πτήση από τη Φρανκφούρτη και «όλες οι άλλες πτήσεις της Lufthansa από και προς το Τελ Αβίβ ακυρώθηκαν για σήμερα», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ακυρώσεις πτήσεων από την Brussels Airlines

Aπό τη μεριά της, η Brussels Airlines ακύρωσε σήμερα τις δύο πτήσεις της προς το Ισραήλ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας σύμφωνα με τη δημόσια γαλλόφωνη βελγική ραδιοτηλεόραση rtbf. Δεν αποκλείεται ειδική πτήση, με άλλες εταιρείες, για επαναπατρισμό ατόμων από τη χώρα.

Δύο πτήσεις της Brussels Airlines είχαν προγραμματιστεί μεταξύ Βρυξελλών και Τελ Αβίβ για σήμερα Σάββατο: στις 9:45 π.μ. και στις 9:10 μ.μ. Η εταιρεία αποφάσισε να τις ακυρώσει για λόγους ασφαλείας, μετά την επίθεσης της Χαμάς τα ξημερώματα.

«Εξετάζουμε τώρα εάν είναι δυνατόν, με άλλες εταιρείες του ομίλου Lufthansa (μέρος του οποίου είναι η Brussels Airlines), να οργανώσουμε πτήση για τον επαναπατρισμό ταξιδιωτών στην Ευρώπη», διευκρινίζει ο εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, η TUI Belgium δεν θα στείλει ταξιδιώτες στο Τελ Αβίβ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. Το Τελ Αβίβ είναι ο μόνος προορισμός που εξυπηρετεί στο Ισραήλ, ενώ όπως επισημαίνεται επί του παρόντος, η ΤUI δεν έχει Βέλγους τουρίστες εκεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή