Περισσότερο του αναμενομένου μειώθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας τον Σεπτέμβριο, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο. Αιτία για τη μεγαλύτερη των προβλέψεων συρρίκνωση, η ενδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου έναντι άλλων ισχυρών νομισμάτων.

Ειδικότερα, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας τα οποία είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο, υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο κατά 45 δισ. δολάρια, για να διαμορφωθούν στα 3,115 τρισ. δολάρια, από 3,16 τρισ. δολάρια τον Αύγουστο κι έναντι 3,13 τρισ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τον περασμένο μήνα, το γουάν υποχώρησε 0,5% έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ο δείκτης του αμερικανικού νομίσματος που το μετράει έναντι μιας ομάδας έξι ισχυρών νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, η κεντρική τράπεζα της Κίνας στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε στην κατοχή της 70,46 εκατ. ουγκιές χρυσού, από 69,62 εκατ. ουγκιές στα τέλη Αυγούστου.

Η αξία των αποθεμάτων χρυσού της ασιατικής χώρας σημείωσε πτώση στα 131,79 δισ. δολάρια στα τέλη του περασμένου μήνα από 135,22 δισ. δολάρια στα τέλη Αυγούστου.

Μέση εβδομαδιαία αύξηση 1,3% κατέγραψε ο δείκτης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Η τιμή του εξαγωγικού δείκτη για τη ναυτιλιακή μεταφορά εμπορευμάτων με κοντέινερ στην Κίνα αυξήθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία από το Ναυτιλιακό Χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Η τιμή του δείκτη The average China Containerized Freight Index (CCFI) καταγράφηκε στις 880,79 μονάδες τον Αύγουστο με μηνιαία αύξηση 1,3%, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.
Ο υπό-δείκτης για τις ναυτιλιακές μεταφορές με εμπορευματοκιβώτια και προορισμό τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ είχε καθοριστικό ρόλο για την παραπάνω αύξηση, με μηνιαία αύξηση 11,7%.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι προορισμοί ναυτιλιακής μεταφοράς εμπορευμάτων στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, την Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία με αυξήσεις 8,9% και 6,9% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή