Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκαλεί μια έκταση συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Η Βραζιλία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του ΣΑ αυτόν τον μήνα, καταδίκασε τις επιθέσεις σε ανακοίνωσή της και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον λαό του Ισραήλ. Παράλληλα επιβεβαίωσε τη δέσμευση της για μια «λύση δύο κρατών».

«Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για προσφυγή στη βία, ειδικά κατά αμάχων, και προτρέπει όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση ώστε να αποτραπεί μια κλιμάκωση της κατάστασης», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

ΟΗΕ: Εκκληση για τον άμεσο τερματισμό της βίας στη Γάζα

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ έκανε έκκληση για τον άμεσο τερματισμό της βίας στη Γάζα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Ο Τουρκ δήλωσε σοκαρισμένος από τις πληροφορίες ότι εκατοντάδες ρουκέτες ερίφθησαν σήμερα προς το Ισραήλ και ότι αιχμαλωτίστηκαν ισραηλινοί πολίτες.

“Αυτή η επίθεση έχει φρικτό αντίκτυπο στους ισραηλινούς αμάχους. Οι άμαχοι δεν θα πρέπει ποτέ να είναι στόχος επιθέσεων”.

Ο Τουρκ κάλεσε το Ισραήλ να λάβει προληπτικά μέτρα για να αποφευχθούν θύματα μεταξύ των αμάχων.

“Καλώ για τον άμεσο τερματισμό της βίας και απευθύνομαι προς όλες τις πλευρές και τις σημαντικές χώρες στην περιοχή να αποκλιμακώσουν για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία”, είπε.

Από την πλευρά του, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή Τορ Γουένσλαντ καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις προειδοποιώντας με ανακοίνωσή του: “Αυτός είναι ένας επικίνδυνος γκρεμός και κάνω έκκληση σε όλους να απομακρυνθούν από το χείλος του”. Ο ίδιος κάλεσε για μέγιστη αυτοσυγκράτηση και ζήτησε από όλες τις πλευρές να προστατεύσουν τους αμάχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα