Διαψεύδει εκπρόσωπος της Cascade Assemet Management Company δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου ότι ο Μπιλ Γκέιτς αγόρασε τη Villa San Giorgio στο Portofino, της Βόρειας Ιταλίας.

Ο συντάκτης του άρθρου της Il Secolo XIX,  έγραψε τις προηγούμενες μέρες ότι ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft αγόρασε τη διάσημη Villa San Giorgio στην περιοχή της Λιγουρίας της Ιταλίας έναντι 60 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γκέιτς απέκτησε το ιστορικό ακίνητο μέσω της εταιρείας ακινήτων του, Four Seasons, και σχεδίαζε να μετατρέψει το κτίσμα σε πολυτελές θέρετρο.

Μπάφετ: Ο δισεκατομμυριούχος που λατρεύει να τρώει στα Mc Donald’s και μένει στο ίδιο σπίτι 65 χρόνια

«Ο Μπιλ Γκέιτς δεν αγόρασε τη Βίλα Σαν Τζόρτζιο, με θέα στη θάλασσα στο Πορτοφίνο, με το παρατσούκλι “Κάστρο”», είπε στην ANSA εκπρόσωπος της Cascade Asset Management Company, που διαχειρίζεται την περιουσία του Γκέιτς.

Πάντως, ακόμη και αν ισχύει το δημοσίευμα, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ο Γκέιτς θα πρόσθετε ένα ιταλικό ακίνητο στο εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων του.

Το 2021, η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων του αγόρασε το πλειοψηφικό ποσοστό της αλυσίδας Four Seasons Hotel από τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα al-Waleed bin Talal έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη συνέχεια, στο Four Seasons ανατέθηκε η σύμβαση για ένα νέο θέρετρο στη Ρώμη, που βρίσκεται σε ένα παλάτι του 17ου αιώνα ακριβώς δίπλα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα Ισπανικά Σκαλιά, το οποίο θα γίνει το πρώτο ξενοδοχείο έξι αστέρων της πόλης.

Διάσημοι επισκέπτες

Η βίλα, που μοιάζει με φρούριο, χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό οχυρό κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων λόγω της υπερυψωμένης θέσης της. Αργότερα εγκαταλείφθηκε, μέχρι να περάσει στα χέρια βρετανού διπλωμάτη μερικές δεκαετίες αργότερα, για να μετατραπεί στην πολυτελή βίλα που βλέπουμε σήμερα.

Γνωστό και ως Κάστρο Πορτοφίνο, η συνολική έκταση ανέρχεται σε 12.917 τετραγωνικά πόδια και διαθέτει ακόμη και ανελκυστήρα που οδηγεί κατευθείαν στην παραλία.

Το Πορτοφίνο, το οποίο βρίσκεται σκαρφαλωμένο στη βορειοδυτική ακτή της Ιταλίας, αποτελεί δημοφιλές καταφύγιο για θαλάσσια σπορ και το επισκέπτονται επιχειρηματίες και διασημότητες.

Οι σχεδιαστές μόδας Dolce και Gabbana έχουν περίφημες βίλες εκεί, ενώ ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο Τζεφ Μπέζος και η Τζένιφερ Λόπεζ είναι μερικοί από τους διάσημους επισκέπτες της περιοχής. Επίσης, στο Πορτοφίνο έκαναν τον γάμο τους η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν και ο Τράβις Μπέικερ, στη Villa Olivetta.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή