Ανθρώπινες απώλειες και αγνοούμενους πολίτες μετρούν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βρετανία στη Μέση Ανατολή, κατά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στα εδάφη του Ισραήλ.

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν σήμερα πως εννέα Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και άλλοι πολίτες των ΗΠΑ αγνοούνται, μετά τη χωρίς προηγούμενο επίθεση παλαιστινίων ενόπλων προχθές, Σάββατο, που σκότωσε 700 Ισραηλινούς.

“Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο εννέα πολιτών των ΗΠΑ”, ανέφερε σε μία δήλωση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως υπάρχουν πολίτες των ΗΠΑ για τους οποίους δεν υπάρχουν πληροφορίες και εργαζόμαστε από κοινού με τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να προσδιοριστεί το πού βρίσκονται”, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο εννέα Αμερικανών πολιτών.

Οι Αμερικανοί που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να ταυτοποιηθούν από αξιωματούχους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αγνοούνται δέκα Βρετανοί

Τουλάχιστον 10 Βρετανοί εκφράζονται φόβοι ότι έχουν σκοτωθεί ή αγνοούνται στο Ισραήλ, μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο επίσημη πηγή.

Το βρετανικό Φόρεϊν Όφις αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Ενας άνδρας που είχε γεννηθεί στο Λονδίνο και υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό πέθανε το Σάββατο στα σύνορα με τη Γάζα, ανέφερε η οικογένειά του και ένας άλλος Βρετανός αγνοείται, ανέφερε χθες, Κυριακή, η πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα