Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού , αφού σημείωσαν απότομη άνοδο στην τελευταία συνεδρίαση, υπό το βάρος της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Η τιμή του χρυσού ενδοσυνεδριακά  σκαρφάλωσε στα 1.865,19 δολάρια η ουγγιά και βρέθηκε  στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 29 Σεπτεμβρίου στην συνέχεια υποχώρησε κατά 0,16% στα 1.857,29 δολάρια.

Χρηματιστήριο: Με το μεγαλύτερο άλμα του τελευταίου 5μήνου… αντέδρασε

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σκαρφάλωσαν κατά 0,4% στα 1.871,80 δολάρια.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο περίπου 1,6% τη Δευτέρα, σημειώνοντας μεγαλύτερο ημερήσιο άλμα των τελευταίων πέντε μηνών, καθώς οι στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς αύξησαν τη ζήτηση για ασφαλείς επενδύσεις.

«Οι αγορές εξακολουθούν να ανταποκρίνονται σε περαιτέρω σημάδια κλιμάκωσης και σε γεγονότα που θα εκτυλιχθούν τις επόμενες ημέρες. Αλλά προς το παρόν, φαίνεται ότι οι αγορές έχουν ηρεμήσει» εξηγεί στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής αγορών στην OANDA, Κρεγκ Έρλαμ.

Ο χρυσός προσέκρουσε στην αντίσταση στα 1.865 δολάρια, με κάποια αρχικά κέρδη που αποκομίστηκαν μετά από δύο πολύ θετικές ημέρες που υποστηρίχθηκαν από την αποστροφή κινδύνου και το ισορροπημένο σχόλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Erlam.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανακάμπτουν, καθώς τα σχόλια σε τόνους περιστεριού από αξιωματούχους της Fed και η πτώση των τιμών του πετρελαίου εφησυχάζουν τους επενδυτές.

Η στρατιωτική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή απειλεί με μεγαλύτερη μεταβλητότητα τους επενδυτές, αυξάνοντας την αβεβαιότητα ενόψει της περιόδου εταιρικών κερδών και των κρίσιμων στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ την Πέμπτη, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν μεγαλύτερη ορατότητα σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed.

Ο αντιπρόεδρος της Fed Φίλιπ Τζέφερσον και η πρόεδρος της Fed του Ντάλας Λόρι Λόγκαν δήλωσαν τη Δευτέρα ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων μπορεί να μειώσει την ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 4,7049%, μειώνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,19% στα 21,8494 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,42% στα 882,5267 δολάρια. Στον αντίποδα το παλλάδιο αυξήθηκε κατά 1,78% στα 1.159,9799 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities