Κάλεσμα σε όλους τους παράγοντες με επιρροή στη Μέση Ανατολή να αναλάβουν την ευθύνη για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή, απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ στην Άγκυρα, αναφερόμενος στον πόλεμο Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ έχουν περισσότερες από 20 βάσεις στη Συρία» για να διερωτηθεί «τι κάνει η αμερικανική βάση στη Συρία; Δεν πρέπει να τα αξιολογήσουμε όλα αυτά;». Αφορμή για αυτήν την τοποθέτηση ήταν η κατάρριψη τουρκικού drone από Αμερικανούς στη Συρία. «Οι ΗΠΑ κατέρριψαν ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας. Δεν είναι η Τουρκία εταίρος του ΝΑΤΟ; Πώς να εξηγηθεί αυτό; Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Μετατρέπουν τις περιοχές σε λουτρό αίματος είτε στη Συρία είτε στη Μέση Ανατολή. Ας τα δούμε αυτά», είπε, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Ερντογάν για πόλεμο στο Ισραήλ: Αμετάκλητη ανάγκη η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

Αναφέρθηκε επίσης στο αεροπλανοφόρο «Gerald Ford» που έστειλαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ. «Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο στο Ισραήλ. Τι κάνει εδώ; Τι έρχεται να κάνει; Θα κάνουν σοβαρές σφαγές χτυπώντας τη Γάζα με το αεροπλανοφόρο;», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης ότι θα συναντηθεί σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. «Καλώ όλους τους παράγοντες με επιρροή στην περιοχή να αναλάβουν την ευθύνη για την εδραίωση της ειρήνης. Το να ρίχνεις λάδι στη φωτιά και να στοχοποιείς πολίτες δεν κάνει καλό σε κανέναν», υπογράμμισε και τόνισε πως «η επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή με την τελική λύση του Παλαιστινιακού. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο και γεωγραφικά ενοποιημένο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα