Από τις 12 έως τις 31 Οκτωβρίου 2023 θα διαρκέσει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στήριξης για την εφαρμογή των προτύπων AGRO 2-1 και 2-2 στην παραγωγή βαμβακιού για την καλλιεργητική περίοδο 2023, στο πλαίσιο της δράσης 3.1.2 «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε εθνικά συστήματα ποιότητας» του ΠΑΑ 2014-2022.

Ειδικότερα, η δράση ύψους 41 εκατ. ευρώ αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων με την αξιοποίηση των συστημάτων ποιότητας.

Λευτέρης Αυγενάκης: Το βαμβάκι, ο «λευκός χρυσός» της Ελλάδας

Δικαιούχοι δύνανται να είναι συλλογικοί φορείς καταχωρισμένοι στο ΕΜΑΣ (Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων), συμπεριλαμβανομένων των αναγνωρισμένων  Οργανώσεων και Ομάδων Παραγωγών και των Ενώσεών τους, οι οποίοι εκπροσωπούν μέλη τους που έχουν την ιδιότητα του ενεργού γεωργού.

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης:

α) να έχουν υποβάλει αίτηση πιστοποίησης για την εφαρμογή των προτύπων AGRO 2-1 και 2-2 στην παραγωγή βαμβακιού για την καλλιεργητική περίοδο 2023,

β) να έχουν την ιδιότητα της πολύ μικρής, μικρής ή μεσαίας (ΜΜΕ) επιχείρησης και να μην είναι προβληματικές επιχειρήσεις,

γ) η αίτηση στήριξης να συγκεντρώνει την ελάχιστη συνολική βαθμολογία 30 βαθμών στα κριτήρια επιλογής της Πρόσκλησης,

δ) να διαθέτουν συνολικά τουλάχιστον πέντε (5) μοναδικά ωφελούμενα μέλη στην Κατάσταση Ωφελούμενων Μελών που συνοδεύει την αίτηση στήριξης.

Η ενίσχυση παρέχεται ετησίως με τη μορφή επιχορήγησης.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, ο φάκελος της αίτησης στήριξης υποβάλλεται και εγγράφως, εντός 15 εργάσιμων ημερών από τη λήξη της περιόδου ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στήριξης.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης και ο διοικητικός έλεγχος αυτών πραγματοποιούνται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Ύψος ενίσχυσης – Επιλέξιμες δαπάνες

Το ύψος της ετήσιας ενίσχυσης υπολογίζεται ως το γινόμενο

α) του μοναδιαίου κόστους (ετήσιου ποσού ενίσχυσης ανά μέλος) που αντιστοιχεί στο μέγεθος ομάδας (όπως διευκρινίζεται στο σημ. 2 παρακάτω) του υποψήφιου φορέα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί, επί

β) τον αριθμό των μελών του φορέα που περιλαμβάνονται στην Κατάσταση ωφελούμενων μελών (όπως διευκρινίζεται στο σημ. 3 παρακάτω) που αποτελεί μέρος της αίτησης στήριξης.

Δείτε την σχετική πρόσκληση ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO