Σε μια προσπάθεια της μάρκας να γίνει και πάλι μια εταιρεία ομαδικών αθλημάτων και να σηκώσει κεφάλι έναντι του ανταγωνισμού, η Reebok προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση, διορίζοντας τον πρώην αστέρα του μπάσκετ Σακίλ Ο’Νιλ ως πρόεδρο της Reebok Basketball, του τμήματος που θα εξειδικεύεται -ξανά- στο αγαπημένο της άθλημα.

Στο νέο του ρόλο, ο Ο’Νιλ θα ηγηθεί της στρατηγικής της Reebok για το μπάσκετ με στόχο να δημιουργήσει και συνεργασίες με αθλητές και οργανισμούς του χώρου.

Reebok – Εκεί που απέτυχε η Adidas η Authentic Brands θέλει να παίξει παιχνίδι

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται τα δύο μέρη. Η Reebok υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ο’Νιλ το 1992, ο σέντερ λάνσαρε εμβληματικά της μοντέλα, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να εξαγοραστεί το 2021 η Reebok από την Authentic Brands Group, στην οποία ο Ο’Νιλ είναι μέτοχος.

Η Reebok φέρνει επίσης πίσω τον πρεσβευτή της μάρκας Allen Iverson, ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του αντιπροέδρου του τμήματος μπάσκετ. Ο Άιβερσον υπέγραψε με τη Reebok το 1996 και θα είναι πλέον υπεύθυνος για τη στρατολόγηση παικτών, τις κοινοτικές πρωτοβουλίες και τις ενεργοποιήσεις αθλητών.

Ο ρόλος της Adidas

Όταν η Adidas AG ανακοίνωσε την αγορά της Reebok το 2005, χαρακτήρισε τη συμφωνία ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως «ευκαιρία που συμβαίνει μια φορά στη ζωή», αφού στο απόγειο της δόξας της ξεπερνούσε ακόμα και την Nike σε πωλήσεις. Ήταν η εποχή που το μοντέλο Freestyle κυριαρχούσε στα μαθήματα αεροβικής γυμναστικής και ο Σακίλ Ο’Νιλ φορούσε το ασπρόμαυρο αθλητικό του παπούτσι. To γκελ ήταν τόσο έντονο, που το 2018 επανακυκλοφόρησε το μοντέλο Pump, ενώ πέρυσι η Reebok γιόρτασε τα 30 χρόνια του θρυλικού μοντέλου Shaq Attaq στα χρώματα των Ορλάντο Μάτζικ.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2021, οπότε και η Adidas πούλησε το σήμα της Reebok στην Authentic, ωστόσο, η εταιρεία είχε ακολουθήσει μια καθοδική πορεία, έχοντας εστιάζει την στρατηγική της στη γυμναστική και τις προπονήσεις, κρατώντας όμως μεγάλη απόσταση από καθετί τη χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια: τα ομαδική αθλήματα και, δη, το μπάσκετ.

Η επιστροφή

Με τις φράσεις «Επιστρέψαμε! Ετοιμαστείτε!» και φορώντας ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Shaq for President» -που πωλείται πλέον στο e-shop της Reebok-, ο Ο’Νιλ ανακοίνωσε στο Instagram την επιστροφή του σε ένα διοικητικό αυτή τη φορά πόστο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον Σακίλ με αυτή την συνεργασία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Reebok Τοντ Κρίνσκι. «Ως αθλητής, άφησε ένα απίστευτο αποτύπωμα όχι μόνο στη μάρκα μας, αλλά σε ολόκληρο το άθλημα και την κουλτούρα του μπάσκετ. Με το συνδυασμό της βαθιά ριζωμένης ιστορίας του με τη Reebok και της κυρίαρχης επιρροής που άσκησε στο παιχνίδι, δεν υπάρχει κανείς καλύτερος από αυτόν τον τύπο για να αναλάβει το τιμόνι και να οδηγήσει τη μάρκα μας πίσω στην ανάκτηση της θέσης και της κυριαρχίας που της ανήκει στο μπάσκετ».

Αυτό το τελευταίο σημείο απηχεί τα σχόλια που έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Ματ Ο’Τουλ το 2022 αμέσως μετά την εξαγορά, τονίζοντας ότι «η Reebok έχει μια νόμιμη θέση στο μπάσκετ και θα μπορούσε τελικά να επεκταθεί σε πολλά από τα αθλήματα από τα οποία κάποτε απομακρύνθηκε». Μετά την εξαγορά της Authentic, η Reebok όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, επέκτεινε τη χονδρική της διανομή και διεύρυνε τη γκάμα της, υιοθέτησε ένα νέο προσανατολισμό για το brand και άνοιξε καταστήματα σε εκκολαπτόμενες αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι