Στα σκαριά βρίσκεται η υλοποίηση νέου προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού 2024-2025 στην ΠΕ Ηρακλείου Κρήτης.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να συμμετέχουν στο νέο το οποίο επιδοτεί την κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής και υλοποιείται με συγχρηματοδότηση παραγωγικών φορέων, ΔΕΔΔΗΕ και Περιφέρειας Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πιστώθηκαν16 εκατ. ευρώ σε 105.000 δικαιούχους

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι επαγγελματίες αγρότες κάτοχοι νόμιμων και μόνιμων υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ειδικότερα:

Α) Αρδευτικών  (γεωτρήσεις, φρέατα, παρόχθια αντλιοστάσια κλπ) με άδεια χρήσης νερού σε ισχύ,

Β) Κτηνοτροφικών, με άδεια εγκατάστασης – λειτουργίας σε ισχύ και

Γ) Θερμοκηπιακών, εγκεκριμένου τύπου και εκτός ορίων οποιασδήποτε κατηγορίας οικισμού.

Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής  από τους ενδιαφερόμενους θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2023 (Ν. Πλαστήρα 100, 2ος όροφος).

Υπογραμμίζεται ότι απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα είναι η κατοχή Βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) με ημερομηνία έκδοσης μετά την 01/01/23 και η νομιμότητα της εκάστοτε εγκατάστασης, όπως σε κάθε περίπτωση προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, οι οποίες πρέπει και να πληρούνται τόσο κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης όσο και κατά την περίοδο ολοκλήρωσης του έργου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO