Πάνω από τρεις δεσμευτικές προσφορές συγκέντρωσε ο διαγωνισμός εκμίσθωσης του Μεγάρου Μποδοσάκη στην περιοχή του Συντάγματος. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για προσφορές που «προκαλούν ιδιαίτερη ικανοποίηση στο Ίδρυμα και στον σύμβουλο της διαδικασίας, Savills ΕΛΛΑΣ».

«Το ενδιαφέρον διατηρήθηκε έντονο και κατά το στάδιο υποβολής δεσμευτικών προσφορών που ολοκληρώθηκε εντός της τρέχουσας εβδομάδας, με τη συμμετοχή και την ανταγωνιστικότητα των δεσμευτικών προσφορών», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η ώρα της κρίσης για το Μποδοσάκειο και η αλήθεια για το λάδι

Η τελική short list απαρτίζεται από ισχυρούς επενδυτές με διακριτό αποτύπωμα στο επιχειρείν, οι οποίοι προέρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ότι οι συγκεκριμένοι επενδυτές δεν έμειναν στις προθέσεις, αλλά πέρασαν στην πράξη καταθέτοντας συγκεκριμένη δεσμευτική πρόταση (συνοδευόμενη και με εγγυητική επιστολή ύψους 1 εκατ. ευρώ).

Η διαδικασία επιλογής εισέρχεται πλέον στο στάδιο της αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν στην αγορά πληροφορίες πως ο διαγωνισμός οδηγούνταν… σε ναυάγιο. Από την πρώτη στιγμή πάντως που ανακοινώθηκε η απόφαση του Ιδρύματος να εκμισθώσει το ακίνητο εκδηλώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το κτήριο στέγαζε τα κεντρικά γραφεία της Eurobank για πάρα πολλά χρόνια. Η τράπεζα, η οποία πρόκειται να αποκτήσει τη δική της στέγη καθώς μετακομίζει στη Σταδίου θα πρέπει να αδειάσει το Μέγαρο Μποδοσάκη ως τέλος του έτους.

Με υπογραφή… Πλουμιστού

Το συμμετρικό γωνιακό Μέγαρο Μποδοσάκη επί της λεωφόρου Αμαλίας 20 και Σουρή 5 αποτελεί ένα εμβληματικό για την ιστορία της Αθήνας κτήριο. Φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας και συνδυάζει με υψηλή αισθητική κλασικιστικά και μοντέρνα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1949 και ολοκληρώθηκε το 1958, με συνολική επιφάνεια 12.819 τ.μ. και 6 ορόφους. Το κτήριο διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο, αλλά και προς τα σημαντικά τοπόσημα του κέντρου της πόλης: τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, αλλά και την Ακρόπολη. Το Μέγαρο Μποδοσάκη αποτελεί μέρος της περιουσίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο στεγάζεται σε άλλο κτήριο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, στην οδό Μουρούζη 14, στο κέντρο της Αθήνας.

Το ίδρυμα και οι δωρεές

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία. Έκτοτε, το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκατ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα