Αντίστροφη μέτρηση για το στρατηγείο του Μποδοσάκη

· Πολλές φήμες κυκλοφορούν στην αγορά τα τελευταία 24ώρα σχετικά με την κατάληξη του διαγωνισμού εκμίσθωσης του Μποδοσάκειου Μεγάρου.

· Κάποιες από αυτές κάνουν λόγο για… ναυάγιο, αφού οι υποψήφιοι επενδυτές φαίνεται να λάκισαν.

· Πηγές που παρακολουθούν από πολύ κοντά τη διαδικασία μας λένε πως η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί.

· Άρα, αναρωτιούνται και δικαίως πως καταλήγει ένας διαγωνισμός άγονος πριν καν ολοκληρωθεί…

· Επιπλέον, συστήνουν λίγες ακόμη ημέρες υπομονή αφού είναι θέμα χρόνου να κλείσει και η δεύτερη φάση της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών.

· Τότε, θα φανεί ακριβώς τι έχει συμβεί με το «στρατηγείο του Μποδοσάκη», η υπόθεση του οποίου απασχολεί την επικαιρότητα.

· Κοντός ψαλμός αλληλούια…

—————–

Γιατί ακριβαίνει το λάδι. Τις πταίει;

· Τι συμβαίνει με το ελαιόλαδο και οι τιμές του καλπάζουν;

· Γιατί ακριβαίνει ακόμη και το τυποποιημένο που είναι στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

· Ειδικά η τελευταία ερώτηση βρίσκεται στα χείλη όλων και περισσότερων καταναλωτών, και όχι άδικα.

· Πως είναι δυνατόν, αναρωτιούνται, ένα προϊόν που έχει παραχθεί πριν από αρκετούς μήνες να υφίσταται ανατιμήσεις τώρα;

· Απευθυνθήκαμε σε άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του ελαιόλαδου και μας έδωσε την παρακάτω εξήγηση:

· Οι διαρκείς ανατιμήσεις σε ένα προϊόν που έχει παραχθεί πριν από αρκετούς μήνες, υποστηρίζει, οφείλεται στον τρόπο διάθεσής του στην αγορά.

· «Μπορεί η παραγωγή να γίνεται κατά την ελαιοκομική περίοδο κάθε χρόνο, ωστόσο δεν κυκλοφορεί αμέσως στην αγορά.

· Αντίθετα, εμφιαλώνεται κατά διαστήματα και διατίθεται σταδιακά στους καταναλωτές.

· Διατηρείται σε τεράστιες δεξαμενές με τις ανάλογες προδιαγραφές ασφαλείας, που διατηρούν αναλλοίωτη την ποιότητά του έως και 2 χρόνια!

· Επιπλέον, οι μεγάλες εταιρείες εμφιάλωσης διατηρούν απόθεμα για μόλις ένα μήνα!

· Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι τιμές παραγωγού προσαρμόζονται ανάλογα με την προσφορά και ζήτηση.

· Έτσι, μπορεί τον Δεκέμβριο ο εμφιαλωτής να το αγόρασε από τον παραγωγό στα 4 ευρώ, και τον Ιανουάριο στα 5 ευρώ. Και πάει λέγοντας…

· Έτσι φτάσαμε σήμερα, λόγω της τεράστιας έλλειψης στην παραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο να πωλείται το λάδι κοντά στα 9 ευρώ το κιλό (τιμή παραγωγού).

· Πλέον εκτιμάται ότι ο υγρός χρυσός όπως αποκαλείται θα πωλείται στο ράφι έως και 15 ευρώ το λίτρο.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino