Υπομονή λίγων ημερών συστήνουν πηγές που παρακολουθούν στενά τον διαγωνισμό εκμίσθωσης του Μποδοσάκειου Μεγάρου. Το Ίδρυμα αποφάσισε να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, ύστερα από αιτήματα που υπέβαλαν υποψήφιοι επενδυτές.

Υπενθυμίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία έληγε την περασμένη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Κύκλοι προσκείμενοι στο Ίδρυμα δηλώνουν αισιόδοξοι για την έκβαση του διαγωνισμού, διαψεύδοντας πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά περί άγονης κατάληξης μετά την αποχώρηση κάποιων «ηχηρών ονομάτων».

Ακίνητα: Τα 2+1 projects που αλλάζουν την Αθήνα

Τουναντίον, το ίδρυμα με δεδομένη την κρίσιμη καμπή που έφθασε ο διαγωνισμός έχει επιλέξει την αναδίπλωση, επιλέγοντας να τηρήσει από εδώ και πέρα σιγήν.. ασυρμάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρών στον διαγωνισμό που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της αγοράς έχουν δώσει εγχώριοι και ξένοι επενδυτές.

Και αυτό, όπως λένε άνθρωποι της κτηματαγοράς είναι τοποθετημένο σε στρατηγικό σημείο στο κέντρο της πρωτεύουσας, αφού γειτνιάζει με τον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο, τις Στήλες του Ολυμπίου Διός και είναι μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος και την Βουλή ενώ δίνεται η δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσής του.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο.

Το τίμημα

Παρότι δεν έχει τεθεί ελάχιστο τίμημα, στόχος είναι η εκμίσθωση του εμβληματικού ακινήτου σε ποσό που θα μπορεί να υποστηρίξει τους σκοπούς του Ιδρύματος. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως επιδίωξη είναι να εξασφαλιστούν τουλάχιστον τα ίδια χρήματα που λάμβανε από τον προηγούμενο μισθωτή, την Eurobank.

Η τράπεζα, η οποία θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία σε ιδιόκτητη στέγη θα πρέπει να αδειάσει το Μέγαρο Μποδοσάκη ως τέλος του έτους.

Το «στρατηγείο» του Μποδοσάκη

Το κτίριο άρχισε να κατασκευάζεται το 1949 σε σχέδια Ανδρέα Πλουμιστού και ολοκληρώθηκε τι 1958. Η σημασία του κτιρίου οφείλεται στην «κλασικομοντέρνα τεχνοτροπία» του, όπως τη χαρακτηρίζει η καθηγήτρια Ελένη Φλέσσα. Είναι ένα εξαώροφο κτίριο που συνδυάζει κλασικιστικά και μοντέρνα στοιχεία.

Κληροδότης του ιδρύματος ήταν ο Μποδοσάκης (τουρκικό προσωνύμιο του ελληνικού Πρόδρομος) Αθανασιάδης (1891-1979).

Ο Μποδοσάκης Αθανασιάδης στιγματίστηκε μετά την πτώση της χούντας, διότι είχε στενές σχέσεις με αυτήν, δωρίζοντας τη βίλα του στο δημόσιο, προς χρήση από τον εκάστοτε καθεστωτικό πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα