Σοκαριστικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα πτώματα Παλαιστινίων πλέον δεν χωρούν στα νεκροτομεία και τα νοσοκομεία και έτσι, οι Αρχές και οι εθελοντές, έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους, ακόμη και τα φορτηγά ψυγεία για τα παγωτά.

Χαρακτηριστικό είναι το video από το Χ, στο οποίο Παλαιστίνιος δείχνει την απόλυτη φρίκη μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Το προσωπικό νοσοκομείου της Γάζας αρνείται την εντολή για εκκένωση

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό του νοσοκομείου της Γάζας, δεν θα συμμορφωθεί με την εντολή του ισραηλινού στρατού για εκκένωση,  σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, όπως μεταδίδει το aljazeera.

«Την Παρασκευή έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον ισραηλινό στρατό που μας ζητούσε να εκκενώσουμε το νοσοκομείο», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Ahmed Muhanna του νοσοκομείου al-Awda στην Jabalia. «Αυτό δεν είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

«Κάποιοι ασθενείς απομακρύνθηκαν, αλλά κάποιοι άλλοι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν λόγω της σοβαρής κατάστασής τους», είπε, αναφέροντας ότι το νοσοκομείο παρέχει εντατική ιατρική φροντίδα σε πέντε ασθενείς.

«Το προσωπικό του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων 35 γιατρών και ιατρικών βοηθών, είναι αποφασισμένο να παραμείνει και να παράσχει υγειονομική περίθαλψη στους ασθενείς», είπε.

Νωρίτερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο στρατός έδωσε στο νοσοκομείο μόλις δύο ώρες για την εκκένωση και στη συνέχεια του έδωσε περισσότερο χρόνο, αλλά η εντολή εκκένωσης παραμένει σε ισχύ.

Νέο τελεσίγραφο

Στο μεταξύ, νέο μήνυμα προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας έστειλαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λίγες ώρες μετά την εκπνοή της 24ωρης διορίας εκκένωσης από το βόρειο τμήμα της περιοχής προς τον νότο.

Το πρωί του Σαββάτου (14/10), ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε ότι δίνει διορία 6 ωρών επιπλέον, συγκεκριμένα από τις 10 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα προκειμένου οι Παλαιστίνιοι πολίτες της Γάζας να μετακινηθούν προς τον νότο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News