Η Telecom Italia (TIM) έλαβε δεσμευτική προσφορά από το αμερικανικό fund KKR για το κύριο δίκτυο σταθερής πρόσβασής της, ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα. Η προσφορά ισχύει έως τις 8 Νοεμβρίου, με δυνατότητα περαιτέρω παράτασής της έως τις 20 Δεκεμβρίου, ανέφερε η TIM.

Η TIM ανακοίνωσε ότι η KKR παρουσίασε επίσης μια νέα μη δεσμευτική προσφορά για την υποβρύχια καλωδιακή μονάδα Sparkle του ομίλου τηλεπικοινωνιών, για την οποία το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο σχεδιάζει να υποβάλει τελική προσφορά εντός τεσσάρων έως οκτώ εβδομάδων. Το καλωδιακό δίκτυο της Sparkle εκτείνεται σε πάνω από 600.000 χιλιόμετρα και έχει άμεση παρουσία σε 32 χώρες.

Θέμα χρόνου η προσφορά εξαγοράς της Telecom Italia από την KKR

Μια συμφωνία με την KKR είναι το επίκεντρο της στρατηγικής του διευθύνοντος δυμβούλου της TIM, Πιέτρο Λαμπριόλα, να αναδιαμορφώσει τον όμιλο, ο οποίος επιβαρύνεται με καθαρό χρέος 26 δισ. ευρώ.

Η TIM δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά, προσθέτοντας ότι οι διευθυντές της θα την εξετάσουν μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική ανάλυση. Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι αργά την Κυριακή η προσφορά της KKR αποτίμησε το δίκτυο σταθερής της TIM σε ποσό άνω των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους και μια μελλοντική πιθανή πληρωμή αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που συνδέεται με έναν συνδυασμό με την ανταγωνιστική Open Fiber που υποστηρίζεται από το κράτος.

Το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας της TIM καλύπτει σχεδόν το 89% των νοικοκυριών της χώρας και το καλώδιο οπτικών ινών της εκτείνεται σε πάνω από 23 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλη τη χώρα.

Οι μετοχές της TIM υποχώρησαν 2% σήμερα το πρωί, σημειώνοντας χαμηλότερες επιδόσεις από τον ιταλικό δείκτη blue chip, με χρηματιστηριακούς αναλυτές στο Μιλάνο να επικαλούνται για την πτώση «έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τους όρους της προσφοράς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα