Πτωτικά γύρισαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Fed του Ρίτσμοντ  για τα υψηλά μακροπρόθεσμα επιτόκια που ασκούν πίεση στη ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχώρησαν κατά 7 σεντς στα 89,58 δολάρια το βαρέλι . Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κατά 19 σεντς στα 86,47 δολάρια.

Πετρέλαιο: Ανοδικά οι τιμές του- Το βλέμμα στο ταξίδι Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, μετά από την ομιλία στο Real Estate Roundtable στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι το υψηλότερο μακροπρόθεσμο κόστος δανεισμού των ΗΠΑ ασκεί καθοδική πίεση στη ζήτηση, αλλά δεν ήταν σαφές πώς αυτό θα επηρεάσει την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια σε τρεις εβδομάδες.

«Τα μακροπρόθεσμα επιτόκια έχουν ανέβει, αυτό σίγουρα έχει περιορίσει τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες… η πρόκληση με την εξάρτηση από τα (μακροπρόθεσμα) επιτόκια είναι ότι μπορούν να κινηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων για τον περιορισμό του πληθωρισμού μπορούν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσουν τη ζήτηση πετρελαίου.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς πετρελαίου σημείωσαν ράλι την περασμένη εβδομάδα λόγω των φόβων ότι η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να επεκταθεί στην πετρελαιοπαραγωγό περιοχή. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent κέρδισε 7,5% στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του από τον Φεβρουάριο.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν στο Ισραήλ την Τετάρτη έχει στόχο να ισορροπήσει μεταξύ της επίδειξης υποστήριξης στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς και της προσπάθειας να συσπειρώσει τα αραβικά κράτη για να βοηθήσουν στην αποτροπή μιας περιφερειακής σύγκρουσης, αφού το Ιράν, μέλος του ΟΠΕΚ, προειδοποίησε για «προληπτική δράση» από το «μέτωπο αντίστασης» των συμμάχων του που περιλαμβάνουν το κίνημα Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities