Έντονη νευρικότητα αλλά και θετικά πρόσημα στο τέλος εμφάνισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με την εστίαση να παραμένει σαφώς στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και στα αποτελέσματα των εισηγμένων για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,1%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων όμως να χάνει 2,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 7.675 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 15.251 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,11% στις 7.029 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της βελγικής εταιρείας εξόρυξης Umicore σημείωσαν άλμα άνω του 14%, αφού η εταιρεία μείωσε τον στόχο καθαρών κεφαλαιουχικών δαπανών για το 2026 και ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στον Καναδά καθώς επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής υλικών μπαταριών.

Από την άλλη, η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Lonza υποχώρησε κατά 15% λόγω της μείωσης του στόχου περιθωρίου για το 2024 μετά την αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της τον περασμένο μήνα.

Επίσης, οι μετοχές της Ericsson υποχώρησαν κατά 8,2%, αφού η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανέφερε πτώση 10% σε ετήσια βάση στις πωλήσεις βιολογικών προϊόντων για το τρίτο τρίμηνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Börje Ekholm δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει ότι η μακροοικονομική αβεβαιότητα θα συνεχιστεί μέχρι το 2024, επηρεάζοντας την ικανότητα των πελατών της να επενδύσουν.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Γάζα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα επισκεφθεί το Ισραήλ την Τετάρτη, ενώ 2.000 στρατιώτες των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του ινστιτούτου οικονομικής έρευνας ZEW.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW σκαρφάλωσε στις -1,1 μονάδες από -11,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τη συναίνεση των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για -9,3.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές