Στη σκιά της νέας ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων βρίσκονται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τις πιέσεις να έχουν επανέλθει, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα τα αποτελέσματα των εισηγμένων έχουν ικανοποιήσει την αγορά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,21% στις 33.914 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,70% στις 4.343 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,18% στις 13.407 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Johnson & Johnson σημειώνει κέρδη 1%, αφού ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα για το τρίτο τρίμηνο, ενισχυμένα από τις ισχυρές πωλήσεις προϊόντων ιατρικής τεχνολογίας και φαρμάκων.

Άνοδο 1% καταγράφει και η Bank of America, τα αποτελέσματα της οποίας ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών. Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 7,8 δισ. δολαρίων ή 90 σεντς ανά μετοχή.

«Αν η οικονομία πρόκειται να επιταχυνθεί εκ νέου, κάτι που ήδη κάνει, και εάν η ανάπτυξη των κερδών πρόκειται να επιταχυνθεί εκ νέου, όπως ήδη βλέπουμε, τότε θα δούμε διάχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε μικρές κεφαλαιοποιήσεις. Αυτό λέει η ιστορία», σχολίασε ο Richard Bernstein, Διευθύνων Σύμβουλος της Richard Bernstein Advisors.

Τα αποτελέσματα των εισηγμένων έχουν βοηθήσει στη βελτίωση του κλίματος της αγοράς εν μέσω ανησυχιών γύρω από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει πυροδοτήσει ανησυχίες ότι οι εντάσεις στην περιοχή ενδέχεται να κλιμακωθούν σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου, ιδίως στο Ιράν.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες και οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό έχουν αυξήσει την αρνητικότητα της αγοράς, «αλλά αποτελούν επίσης το όριο για την ανοδική κλίμακα των τιμών των μετοχών», δήλωσε ο George Ball, πρόεδρος της Sanders Morris Harris.

Πάντως, πέραν των παραπάνω, η αγορά δείχνει να επηρεάζεται από τη νέα αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπερνά και πάλι το 4,8%, μετά την ανακοίνωση για τις λιανικές πωλήσεις, που ήταν ισχυρότερες από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές εμφάνισαν εκπληκτική ισχύ τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τις λιανικές πωλήσεις πολύ πάνω από τις προσδοκίες, παρά τα υψηλότερα επιτόκια και τις ανησυχίες για την αποδυνάμωση της οικονομίας. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7% σε μηνιαία βάση, πολύ πάνω από την εκτίμηση για αύξηση 0,3%. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6%, επίσης πολύ πάνω από την πρόβλεψη για μόλις 0,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street