Σε αρνητικά εδάφη διολισθαίνει αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προσπαθεί να βρει τις στηρίξεις της σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλών συναλλαγών και πολύ υψηλής διεθνούς αβεβαιότητας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,32% στις 1.169,97 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,27% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.859,46 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,58% στις 921,52 μονάδες.

Η μεγάλη στροφή των επενδυτών – Πού ποντάρουν τώρα τα hedge funds

Χαμηλά οι συναλλαγές

Από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι συναλλαγές ήταν πολύ χαμηλές, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά και τη διάρκεια του +1,56% που καταγράφηκε λίγο πριν τις 11:00. Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν, με την αγορά να χάνει σταδιακά τα κέρδη της, καθώς οι αγοραστικές παρεμβάσεις έγιναν πιο επιλεκτικές, με το διεθνές κλίμα μάλιστα να μην βοηθά καθόλου.

Τεχνικά η αγορά δεν έχει δώσει κάποιο σήμα αλλαγής της βραχυπρόθεσμης πορείας της, αφού αυτό προϋποθέτει να διαπεράσει ανοδικά τις 1.210 μονάδες, ή να χάσει τον ΚΜΟ των 200 ημερών, στις 1.162 μονάδες. Αντ’ αυτού η αγορά οδεύει να κλείσει την πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση εντός τους εύρους των 1.170 – 1.206 μονάδων, παλινδρομώντας προς «τέρψιν» των βραχυπρόθεσμων.

Οι εγχώριοι αναλυτές πάντως δεν είναι απαισιόδοξοι, δεδομένου ότι η αγορά έχει κάνει μόλις δύο ανοδικές στις 12 τελευταίες εβδομάδες, έχοντας χάσει στο χαμηλό της κίνησης περίπου 19%. Η διόρθωση κρίνεται αρκετή για μια ανοδική αγορά, όπως η τρέχουσα, ακόμη και αν έχει βάλει σε δεύτερες σκέψεις αρκετά χαρτοφυλάκια, καθώς τόσο σε μάκρο επίπεδο, όσο και σε επίπεδο των επιδόσεων των εισηγμένων, δεν προκύπτει κάποιος σοβαρός λόγος ανησυχίας.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλο τώρα, το -2,21% της Βιοχάλκο και της Λάμδα ασκούν σημαντικές πιέσεις, όπως και οι άνω του 1% απώλειες σε Quest, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy και Εθνικής. Σε αρνητικά εδάφη έχουν περάσει πλέον και οι ΕΛΧΑ, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Jumbo, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Πειραιώς και Τιτάν.

Σε ήπια ανοδικά εδάφη βρίσκονται οι ΔΕΗ, Alpha bank, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Μυτιληναίος και Motor Oil, ενώ η Aegean συντηρείται στο +1,78%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών