Ο παγκόσμιος κολοσσός στον τομέα των παιδικών παιχνιδιών Lego επιδιώκει να «ξεκλειδώσει» την τεράστια δυναμική των παιδικών παιχνιδιών της κινεζικής αγοράς, μέσω της συμμετοχής του, για έκτη φορά, στην επικείμενη κινεζική διεθνή έκθεση εισαγωγών, εξαγωγών China International Import Expo (CIIE).

Μία πρόσφατη παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε η Lego με τη συμμετοχή 1.000 ερωτηθέντων από την ηπειρωτική Κίνα έδειξε ότι τα παιδιά στην Κίνα, διαθέτουν κατά μέσο όρο έξι ώρες την εβδομάδα για παιχνίδι, με τον χρόνο αυτό, να αντιστοιχεί σε ποσοστό λιγότερο από το 2% του συνολικού χρόνου μιας εβδομάδας.

Στο μεταξύ, ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των συμμετεχόντων γονέων αναγνώρισαν τον σοβαρό ρόλο που έχει το παιχνίδι στην ανάπτυξη των παιδικών δεξιοτήτων.

Η κρίση «χτυπά»… πειρατές και καουμπόηδες – Ποιους απολύει η Playmobil

Τέλος στο πρότζεκτ για τουβλάκια από ανακυκλωμένα μπουκάλια

Πρόσφατα η εταιρεία εγκατέλειψε την προσπάθεια να κατασκευάζει τα πλαστικά της τουβλάκια από ανακυκλωμένα μπουκάλια, αποτελώντας ένα πλήγμα στην προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως σημειώνει το BBC, η εταιρεία είχε ανακοινώσει το 2021 ότι σκόπευε εντός διετίας να παράγει τουβλάκια που δεν περιέχουν αργό πετρέλαιο. Τη Δευτέρα, όμως, ανακοίνωσε ότι τα νέα υλικά που χρησιμοποίησε δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα – αν και ξεκαθάρισε ότι παραμένει «πλήρως δεσμευμένη» να χρησιμοποιεί βιώσιμα υλικά.

Δεν υπάρχει «μαγικό υλικό» για την επίλυση των προβλημάτων βιωσιμότητας της εταιρείας, δήλωσε στους Financial Times ο CEO της Lego Niels Christiansen.

«Δοκιμάσαμε εκατοντάδες και εκατοντάδες υλικά. Απλώς δεν ήταν δυνατόν να βρούμε ένα τέτοιο υλικό», δήλωσε.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε στο BBC: «Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι να κατασκευάζουμε τουβλάκια Lego από βιώσιμα υλικά μέχρι το 2032. Επενδύουμε περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας κατά την τετραετία έως το 2025, στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να μεταβούμε σε πιο βιώσιμα υλικά και να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 37% έως το 2032.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή