Με κόπο κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη του σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δεν απειλήθηκε από τους πωλητές, δεν μπόρεσε να ανεβάσει τις συναλλακτικές ταχύτητες για να δώσει τα μήνυμα της αντίδρασης, ειδικά στον «τοίχο» που έχει βρει πλησίον, αλλά χαμηλότερα των 1.200 μονάδων.

Ποιο είναι το νόμισμα με τις καλύτερες αποδόσεις

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,78% στις 1.178,88 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.183,57 μονάδων (+1,18%) και 1.163,77 μονάδων (-0,51% ). Ο τζίρος ανήλθε στα 76,55 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 31,49 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,77 εκατ. τεμάχια αξίας 10,22 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 2.883,83 μονάδες, ενώ στο +0,04% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.908,78 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,27% στις 939,07 μονάδες.

Δυσκολεύεται στα «υψώματα»

Η αγορά δεν μπορεί να διαπεράσει τα «υψώματα» που έχει μπροστά της, ειδικά εκείνο των 1.205 – 1.210 μονάδων, στο οποίο έχει βρει πολλές αντιστάσεις το τελευταίο διάστημα. Και μπορεί να το προσεγγίζει, αλλά έχει ήδη κάνει δύο πισωγυρίσματα, προκαλώντας σοβαρά ερωτηματικά για την ισχύ της αντίδρασης, ειδικά μάλιστα όταν οι συναλλαγές της δεν είναι αυτές που θα δείξουν ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Αυτό που επισημαίνει η συντριπτική πλειονότητα των εγχώριων αναλυτών είναι η πτωτική πορεία των συναλλαγών είναι ενδεικτικό της εκεχειρίας που έχει κηρυχτεί πλέον μεταξύ των στρατοπέδων. Οι αγοραστές δεν θέλουν προφανώς να αναλάβουν ρίσκο την ώρα που ουδείς γνωρίζει τι θα ξημερώσει σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, αλλά και οι πωλητές δεν δείχνουν να θέλουν να «πετάξουν άλλα χαρτιά» σε τιμές ακόμη χαμηλότερες.

Αυτό το βραχυπρόθεσμο trading προφανώς και θα συνεχιστεί εωσότου υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις μεγάλες αβεβαιότητες σε διεθνές επίπεδο, καθώς δεν είναι λίγοι οι ξένοι που προφανώς και δεν θα ρισκάρουν κάποιες θέσεις μόλις λίγες εβδομάδες πριν να κλείσουν τα «βιβλία» του έτους. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Νοέμβριο οι ξένοι κάνουν τον απολογισμό του έτους, ενώ οι Έλληνες τον κάνουν τον Δεκέμβριο.

Το μόνο θετικό στην παρούσα είναι ότι ο γενικός δείκτης κάνει κλεισίματα πάνω από τις 1.160 -1.165 μονάδες που εντοπίζονται ο εκθετικός ΚΜΟ των 200 ημερών και ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών. Η αλλαγή της εικόνας όμως κρίνεται στις 1.210 μονάδες, καθώς όσο παραμένουμε κάτω από εκεί, προφανώς δεν αλλάζει κάτι στα τεχνικά δεδομένα, συντηρώντας το μονοπάτι της πλαγιολίσθησης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή έκλεισαν με κέρδη που έφτασαν το 3,86% και 3,64% αντίστοιχα, με τη Eurobank να ακολουθεί με το δικό της +2,79% και τα Ελληνικά Πετρέλαια με το δικό τους +2,68%. Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε ΕΛΧΑ, Autohellas, Motor Oil, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και Alpha bank.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Cenergy, Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο, με τον Σαράντη να κλείνει αμετάβλητος. Από την άλλη, Λάμδα, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ και Aegean έκλεισαν σε αρνητικά εδάφη, αλλά με ελεγχόμενες απώλειες, ενώ άνω του -1% έκλεισαν οι Μυτιληναίος, Τιτάν και Quest.

Η Moda Bagno συνέχισε το ανοδικό της σερί, κλείνοντας σήμερα με κέρδη 6,73% και όγκο πάνω από 35 χιλ. τεμάχια, ενώ το δικαίωμα της Ιντραλότ διόρθωσε κατά 3,28%, παρασύροντας και τη μετοχή στα 0,6850 ευρώ (-4,20%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών