Πιέσεις δέχονται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με την αγορά να αναμένει κρίσιμα στοιχεία για την οικονομία, ενώ αξιολογεί και τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,24% στις 33.915 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,40% στις 4.355 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,58% στις 13.455 μονάδες.

Πετρέλαιο: Άγγιξε τα 93 δολάρια το βαρέλι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της United Airlines υποχωρούν περισσότερο από 5%, μετά την ήπια καθοδήγηση που παρείχε ο όμιλος για τα μεγέθη του 2023, ενώ η Procter & Gamble σημειώνει άνοδο σχεδόν 2% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το τρίμηνο.

Απώλειες 2% σημειώνει η Morgan Stanley, καθώς ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο του έτους υποχώρησαν στα 2,4 δισ., καταγράφοντας πτώση 8,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.  Η Morgan Stanley ανέφερε ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ανήλθαν στα 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 2,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Λίγο πάνω από το 10% των εταιρειών στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι τώρα, και σύμφωνα με το FactSet, από αυτές περίπου το 78% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, δίνοντας σημαντικές στηρίξεις στην αγορά.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κέρδη είναι πιθανό να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών» δεδομένου ότι οι εταιρείες έχουν ήδη χαμηλό πήχη, σχολίασε ο Anthony Saglimbene, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Ameriprise Financial. «Πλέον οι προοπτικές και η κατεύθυνση των επιτοκίων θα κρίνουν τη μεσοπρόθεσμη πορεία των μετοχών», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, τώρα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών επιταχύνθηκε τον Σεπτέμβριο, αν και με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, ενώ οι οικοδομικές άδειες μειώθηκαν, αλλά λιγότερο από το αναμενόμενο.

Ειδικότερα, οι νέες ενάρξεις ανήλθαν συνολικά στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,358 εκατ., αυξημένες κατά 7% από τον Αύγουστο, αλλά κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 1,37 εκατομμύρια. Ταυτόχρονα, οι άδειες ανήλθαν στα 1,473 εκατ., 4,4% κάτω από τα επίπεδα του Αυγούστου αλλά πάνω από την πρόβλεψη για 1,45 εκατ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street